Rakovina tlusteho streva

dobry den,mam opravdu strach z rakoviny tlusteho streva. Je mi 29 let a uz asi 2 roky a mozna i dele me boli nebo picha bricho na leve strane pod zebry.Ted v posledni dobe se to zhorsilo a bolest je nekdy i na druhe strane u ledvin. v posledni dobe je mi casto i na zvraceni. Uz asi 2 roky mam jakoby kasovitou stolici. obcas prujem a nekdy i zacpu. Kdyz jsem doma,citim se unaveny ale kdyz jsem v praci tak ne. Krve na toaletnim papire jsem si vsiml asi ve 22 letech. Chodil jsem stim k doktorovy a asi ve 25 letech,tedy pred 4 lety mi byl delan okultni test ktery byl negativni. Doktorka mi porad rikala ze jsem na rakovinu mlady, ale pres moje nalehani me poslala jeste na kolonoskopii jenze ta byla provadena jen do hloubky 60 cm a ne do celeho streva protoze se pry jedna o bolest jen v leve strane. tam mi rekl pan doktor ze mam jen hemeroidy. Ted ziju asi 2 roky v UK a slysim od lekaru to same ze jsem na to mlady a vysetreni je pry zbytecne. Mam 2 deti a bojim se ze tu rakovinu mam a ze prijdou o tatu. Muze to byt rakovina nebo bych se nemel tolik bat ? Budu dale trvat na vysetreni a pokud mi ho neudelaji, vratim se do cz. Dekuji za odpoved a prosil bych primou odpoved

Odpověď odborníka:

Milý Pavle, ano na rakovinu jste mladý, ale to asi není ten hlavní argument, protože v i takovém věku se může rakovina vyskytnout. Ale myslím si, že pokud podobné příznaky máte již dva roky, pak by v případě rakoviny již dávn došlo k jejich změně zhoršování. Píchavé bolesti či kašovitá stolice navíc nejsou žádným charakteristickým příznakem pro rakovinu střeva. U pokročilého nádoru střeva spíše dojde k zástavě stolice nebo se napak střídá zácpa s průjmem. Opravdu si nemyslím, že by se u Vás jednalo rakovinu střeva. Přízanky jsu nespecifické, do oblasti břicha se často projikují obtíže ze široka daleka - nevhodná strava, psychický stres a vyčerpání, potíže s páteří...Zkuste se zamyslet i tímto směrem!KK

MUDr. Karolina Kašparová
MUDr. Karolina Kašparová

Specializace: Onkologie

Poradna uLékaře.cz

Nečekejte a poraďte se ihned s naším lékařem!

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Dostaneme pod stromeček chřipku?
Články: Dostaneme pod stromeček chřipku?
Nyní, krátce před Vánocemi...
Cigarety by v budoucnu měly být jen na předpis
Články: Cigarety by v budoucnu měly být jen na předpis
Výrobce cigaret neovlivňuje...
„ABCDE“ pomůže s odhalením rakoviny kůže
Články: „ABCDE“ pomůže s odhalením rakoviny kůže
Ačkoli je téměř vždy možné...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Naposledy čtené: