Skoliosa

Dobrý den, před dvěmi lety mi paní doktorka na ortopedii diagnostikovala skoliosu. Měla jsem chodit na rehabilitační cvičení, ale z rodinných důvodů jsem na ně nedocházela. Chtěla bych se zeptat jestli se mi to nějak může dál zhoršovat a jaké následky by to mohlo mít. Děkuji předem za Vaší odpověď

Odpověď odborníka:

Skoliosa jako vrozená záležitost je dána geneticky a tudíž má i určitou předpověď, která naznačuje vždy jisté zhoršováýní. Záleží na stupni skoliosy a také na věku. Rehabilitace skoliosu nemůže vyléčit, ale cvičením může postup zhoršování přibrzdit. Je užitečná i nyní.v dospělém věku.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: