Skoliosa + posilování

Dobrý den, trpím skoliosou v oblasti bederní páteře. Začal sem chodit do fitka a během 4 měsíců jsem díky tomu přibral 8 kilo. Může se mi tím skoliosa zhoršit nebo naopak cvičením se to může zlepšit?

Odpověď odborníka:

Dobrý den Lukáši! Velmi záleží na druhu cvičení (ideální je ve vašem případě například plavání) a na stupni skoliózy. Doporučuji vám konzultovat rehabilitačního lékaře, poradit se s ním jaké cvičení je pro vás vhodné, popřípadě se domluvit na pravidelných kontrolách stavu vaší páteře. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Co jste možná nevěděli o Crohnovi a kolitidě...
Články: Co jste možná nevěděli o Crohnovi a kolitidě...
Nespecifické střevní záněty...
Postižení kůže u Crohnovy nemoci
Články: Postižení kůže u Crohnovy nemoci
Nespecifické střevní záněty...
Zbavte se falešného
Články: Zbavte se falešného "spánkového" přítele
Zvykli jste si vyplnit...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Mokvající rána vyžaduje speciální péči
Články: Mokvající rána vyžaduje speciální péči
Škrábancům a odřeninám se...
Kolposkopie
Články: Kolposkopie
Kolposkopie je...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: