Skolióza u postihnutého dieťaťa - možnosť odialenia tejto diagnózy

  • Dotaz od: Nováková Denisa
  • Publikováno: 4.7.2010
  • uLékaře.cz

Dobrý deň pan doktor, obraciam sa na Vás s prosbou, ktorá sa týka mojej dcery Denisky, ktorá je postihnutá Rettovým syndrónom. Na základe jej syndrómu sa dá očakávať, že sa u nej objaví časom skolióza. Deniska chodí na pravidelné kontroly k lerárovi, ktorý tvrdí, že nábeh na skoliózu nemá. V žiadnom prípade sa nechceme dotknút tvrdenia odborníka, ale už sami vidíme, že Deniska má jedno ramienko vyššie a druhé nižšie, chrbticu má už viditeľne "naklonenú na jednu" stranu. Chcela som sa spýtať, či nemáte skúsenosti s cvičením a s cvikmi aj pre postihnuté detičky. Deniska sama chodí a chceli by sme tento stav čo najdlhšie udržať . Vopre ďakujem za odpoveď. Nováková denisa

Odpověď odborníka:

Dobrý den, doporučoval bych konzultaci přímo u rotopeda nebo na rahabilitačního lékaře, který Vám poradí cviky, které bodou odpovídat přímo pohybovým možnostem Vaší dcerky. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: