Spalovac tuku x antikoncepce

Dobry den, chtela jsem se zeptat, jestli spalovac tuku (pyrolis) nejak ovlivnuje ucinnost antikoncepce?? Dekuji.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, na vaši otázku nemohu bohužel odpovědět, jelikož spalovač tuků není léčivo uznávané Státním úřadem pro kontrolu léčiv ( nejedná se o lék a nevím, na jakém mechanismu pracuje ). Pokud užíváte tento spalovač ve formě o tablety (kapslí), velmi obecně se dá říct, že by mohl omezovat vstřebávání tuků, resp. urychlovat posud tráveniny ve střevech, tím pádem by se antikoncepční pilulka neměla čas adekvátně vstřebat a nemusela by tedy správně fungovat. ( Ale podotýkám, že se jedná pouze o mojí domněnku). S pozdravem, KJ.

MUDr. Kristýna Jiříčková
MUDr. Kristýna Jiříčková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Monse spol, s.r.o.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: