Spálový bacil

Je to už přes 2 měsíce, co jsem ve školce na praxi chytila spálový bacil. Na začátku mi lékař předepsal antibiotika, ale nějaká slabší a stopa bacilu mi v krku stále zůstává. Po antibiotikách mi nic není, nic mě nebolí, nekašlu, žádná teplota, možná jsem trochu unavená, což přičítám jarní únavě. Od té doby chodím na výtěr cca každých 14 dní, ale antibiotika mi lékař předepsat nechce, prý je pro mě lepší, když se s tím tělo vypořádá samo. Přítel už byl na výtěru taky a nic mu není. Můžu někoho nakazit? Opravdu se s tím tělo vypořádá samo?

Odpověď odborníka:

Milá Jano,
rada je snadná, když Vám nic není, přestaňte chodit k lékaři a přestaňte to řešit. Léčit kultivační nález z výtěru je nesmysl, pokud je člověk zdráv. Ani v případě, že budete bezpříznakový nosič, není nutno jakkoliv zasahovat, pokud nemá potíže Vaše okolí. Hezký den.

MUDr. Michal Černý
MUDr. Michal Černý

Specializace: Ušní, nosní, krční

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
Spalovy bacil | Od: Tereza | 8.11.2015 12:17
Ahoj jsem Tereza je mi 14 a beru od neděle prášky penicilin
jelikož mám spalovy bacil.Paní doktorka řekla ať jsemccely
týden doma ovšem máma má na to jiný názor .Řekla mi že v
pondělí půjdu normálně do školy že s antibiotiky do školy
chodit mužů. Tatka mame říká že budu doma že to říkala
doktorka .Tak co mám dělat????
reagovat
 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: