Antibiotika x antikoncepce

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda antibiotika Curam 1g, ovlivňují účinnost antikoncepce. Měla jsem nechráněný pohlavní styk a poté jsem si shodou okolností nevzala jak předepsané antibiotikum a ani antikoncepci. Druhý den jsem si vzala jak ATB tak i antikoncepci.. Je zde možnost otěhotnění? A kdy si případně mohu udělat těhotenský test? Děkuju za odpověď

Odpověď odborníka:

Dobrý den, tato antibiotika by neměla snížit účinnost antikoncepce, nicméně otěhotnět byste mohla, a to z toho důvodu, že neužíváte antikoncepci pravidelně. Těhotenský test si udělejte po termínu očekávané menstruace, i v případě, že se objeví slabší krvácení.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: