Spolehlivost antikoncepce

Dobrý den, chtěla jsem se Vás zeptat na spolehlivost mé antikoncepce. Používám už 3 roky HA Sunya. Ale v současné době se bojím, že mohu být těhotná. Poslední měsíce jsem brala dvě platíčka po sobě vkuse, tedy že jsem neměla menstruaci mezi nimi. Po dobrání 2.plata jsem měla 2. den po dobrání nechráněný pohlavní styk. Kamarádka mi poradila, abych si vzala 2 prášky, jakože při zapomnění prášku. Tudíž jsem načala 3. plato. Hned 2. den večer se mi objevilo špinění a pak zase přestalo a objevilo se až 5. den. Tak nevím, zda-li jsem mohla otěhotnět ten druhý den po dobrání, nebo zda jsem tomu zabránila tím, že jsem si vzala ty dva prášky a pokračuji v braní prášků nadále. Mockrát děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Měla jste postupovat podle návodu, 2 dne po dobrání jste byla chráněna a udělat si 7 denní pauzu ve které by proběhly menses a pokračovat.Nyní nezbývá než dokončit plato v tomto cyklu pro jistotu ještě používat kondom a po dobrání platíčka udělat pauzu,ve které by měly příjít menses příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Bolest zad nepodceňujte – může jít o vážný problém
Články: Bolest zad nepodceňujte – může jít o vážný problém
Stává se vám často, že vás...
Chemoterapie má výhody i nevýhody. Znáte je?
Články: Chemoterapie má výhody i nevýhody. Znáte je?
Pro a proti má každá léčba...
Dráždivý tračník
Články: Dráždivý tračník
Nejodvážnější lékařské...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: