Spolehlivost antikoncepce

Dobrý den, chtěla bych se informovat, zda se mohu spoléhat na HA Mercilon, když jsem během dovolené (ve 3. týdnu užívání) měla 4 dny průjem (dovolená v Tunisku, nejspíš to bylo změnou stravy). Během průjmu jsem užila jeden den Enterol, který nezabral, další dva dny jsem brala černé uhlí, které zabralo jen na chvíli a teprve 4. den se problém vyřešil nasazením Ercefurylu (brala jsem ho dva dny). Pak už jsem průjem neměla, ale ještě asi tři dny mě trápila častější stolice a křeče v břiše. Celou dobu jsem užívala každý den po jedné tabletě lactobacilů. HA jsem celou dobu brala a jelikož jsem si nebyla jistá účinností, navázala jsem po dobrání dalším platíčkem. Toto platíčko jsem dobrala, ale nyní, kdy se mělo dostavit krvácení jsem pouze dva dny špinila. V průběhu souvislého braní výše zmíněných dvou platíček jsem nešpinila ani nekrvácela. Zajímalo by mne, jak velké je riziko, že HA nebyla v době dovolené a po ní účinná. Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Dobrý den, při průjmovém onemocnění nelze spoléhat na účinek hormonální antikoncepce. Případné otěhotnění zjistíte provedením těhotenského testu.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: