Spolehlivost ha

Chtěla jsem se zeptat jestli nějak může ovlivnit průjem a zvracení fungování hormonální antikoncepce Minisiston. Prášek si beru každý den v 19:00 a zvracela jsem druhého dne 2.7. okolo 00:45. Ten den jsem měla i teploty 38,5°C, ty však přestaly. 3.7. jsem měla průjem (zhruba 10x denně), ten v pátek přestal a dnes se mi znovu vrátil. Mohlo by to nějak ovlivnit fungování HA? Předem velice děkuji za Vaši odpověď.

Odpověď odborníka:

Milá Eliško, zvracení i průjem můžou snižovat účinnost antikoncepce, proto bych doporučila použít další metodu antikoncepce (př. kondom) až do započetí nového platíčka. Mějte se hezky.

MUDr. Barbora Müller
MUDr. Barbora Müller

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Nemocnice Ostrov

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: