Srůsty

Děkuji. Právě z těchto důvodů musím změnit praktického lékaře. Prosím ještě o informaci,zda-li by se srůsty mohly rozšířit, případně měly vliv na budoucí těhotenství? V blízské době musím na doporučení interního oddělení podstoupit Kolonoskopii(stolice v pořádku,jen bolesti v pravé polovině břicha). Snad by se tímto vyšetřením dalo předejít laparoskopii, v případě pozitivního nálezu. Na podrobnější informace ohledně Laparoskopie se obrátím na jiného praktického lékaře. Předem moc děkuji. Tereza Dobrý den, prosím o informaci,jak se projevují srůsty? Doprovází bolest břicha i teploty? Od operace slepého střeva mám teploty již pul roku a mírně zvýšenou hodnotu CRP. Byla jsem vyšetřena ultrazvukem i CT, poznali by srůsty na těchto vyšetřeních? Nejvíce mě zajímá,zda-li srůsty doprovází teploty. Děkuji. Havlíčková Odpověď odborníka Dobrý den, sůsty teploty doprovázet mohou, ale nejspíš je příčina teplot ještě někde jinde. Jednoznačný průkaz srůstů i možnost jejich odstranění při jedné operaci, pokud se najdou, je metoda laparoskopie. Info o této metodě naleznete zde: (U lékaře) search=laparoskopie&from=0 Poraďte se o všem se svým ošetřujícím lékařem, cíleně se ptejte i na možnost laparoskopie, jistě vám vše rád vysvětlí. Z ultrazvuku a CT se srůsty rozhodně nepoznají. Hezký den. MUDr. Jana Leskovská

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Terezo! Srůsty vznikají během hojení po operaci. Následně se pak již nešíří. Koloskopie je vyšetření střeva, mimo diagnostiky poskytuje možnost určitých zásahů, takže do určité míry může skutečně laparoskopii nahradit. Srůsty mohou mít na těhotenství vliv, často způsobují tahy a bolesti, v některých těžších případech mohou představovat pro těhotenství skutečnou překážku.

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: