Štítná žláza a těhotenství

  • Dotaz od: Martina B.
  • Publikováno: 13.10.2009
  • uLékaře.cz

Dobrý den. S manželem jsme se pět měsíců snažili o miminko. Koupila jsem si vytamíny pro plánování těhotenství a tento měsíc jsem zjistila, že se povedlo. Od 12 let mám potíže se štítnou žlázou. První těhotenství jsem zvládla naprosto v pořádku a dcerka jse zdravá. Ale není jsem měla štítnou žlázu rozhozenou a dnes mi paní doktorka řekla, že mám jeden výsledek dost zvýšený a zvedla mi dávku. Pohrozila mi, že by miminku nemuselo být srdíčko. Navíc trpím nevolnostmi a někdy v sobě lék ani neudržím. Gynekolog mi udělá ultrazvuk až v pondělí a navíc mi doporučil abych brala nadále vitamíny (ve kterých je i jód). Můžu udělat něco po své miminko, bay bylo v pořádku? Děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, buďte v klidu a pohodě, pravidelně a poctivě berte lék na substituci štítné žlázy a i vitamíny (jod je pro dětátko) - pro lepší příjem si můžete tabletu thyroxinu třeba rozpustit ve vodě, tu byste mohla přijmout bez problémů, ne?....proti zvracení můžete zkusit některou radu http://www.lupusinky.estranky.cz/clanky/tehotenstvi-a-lupus/zvraceni-v-tehotenstvi, třeba bude pro vás dobrá /vhodný je zázvor/. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: