Štítná žláza a těhotenstvi

Dobrý den, byla mi zjištěna snížená funkce štítné žlázy. Byl mi nasazen Letrox 50. V rodině máme roztroušenou sklerozu. S přítelem jsme plánovali založit rodinu, ale až tak za 3 nebo 4 roky, nyní máme strach. Chtěla bych se zeptat, jestli by nebylo lepší, kdybych dítě měla na začátku léčby, než třeba za ty tři roky...kdyby to bylo lepší tak bychom o se o dítě už pokoušeli... bojim se i té roztroušené sklerozy, měla ji babička a i maminka. Každý rok chodim na magnetickou rezonanci a zatim je vše v pořádku. Děkuji za odpoved

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pokud máte v rodině výskyt autoimunitních onemocnění a sama již jedním trpíte, je opravdu lepší otěhotnět co nejdřív- I když sama porucha funkce štítné žlázy, pokud je dobře léčena, nemá na průběh těhotenství a schopnost otěhotnět významný vliv. Hezký víkend

MUDr. Martina Rosická, PhD.
MUDr. Martina Rosická, PhD.

Specializace: Endokrinologie
Pracoviště: ENDOCARE s.r.o. (Endokrinologie a obezitologie)

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: