Štítna žľaza v tehotenstve

chcem sa spýtať, som v 17tt a prišli my výsledky krv.testov.mám znížený hormón TSH 0.05 lekár ma poslal do endokri.amb.Toto je moje tretie dieťa, a predtým som nemala žiaden problém.Naposledy som bola na tento hormón testovaná pred rokom.Viete my prosím povedať, ako to ďalej bude postupovať, a či nebude mať bábo nejaké následky?Ďakujem

Odpověď odborníka:

Dobrý den, snížená hladina TSH velice často doprovází první měsíce těhotenství v souvislosti s vysokou hladinou hCG a je tedy fyziologická. Předpokládala bych, že se vyšetření v první řadě zopakuje společně s dalšími hormony (fT4, fT3) případně protilátkami proti štítné žláze. Hladina TSH 0,05 je hraniční hodnota a je třeba ji vždy hodnotit v kontextu s dalšími laboratorními parametry a klinikou. Hezký den

MUDr. Martina Rosická, PhD.
MUDr. Martina Rosická, PhD.

Specializace: Endokrinologie
Pracoviště: ENDOCARE s.r.o. (Endokrinologie a obezitologie)

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: