Štítná žláza v těhotenství

Dobrý den,je mi 38 let,jsem ve 20 týdnu těhotenství a mám poruchu ( hypo)št.žlázy.Beru Euthyrox,ale občas si ho zapomenu vzít.Mohu tím ublížit miminku?Všechny odběry, i na genetice,jsou v pořádku.Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, rozhodně Thyroxin nezapomínejte, to si raději nastavte upomínku v mobilu. Jednorázové a ojedinělé zapomenutí by nemuselo dětátku ublížit, ale nezbytně nutné jsou kontroly na endokrinologii, s přesným a poměrně častým stanovením hladin hormonů štítné žlázy a také regulačního hormonu THS. S postupujícím těhotenstvím se dávky léku dokonce obvykle zvyšují, protože rostou nároky dítěte a i vás na celkový metabolismus. Navštivte proto co nejdříve svého endokrinologa na kontrolu těchto hladin, pokud nejste pravidelně a pečlivě sledována -měla byste být , dlouhodobé podhodnocení dávek by mohlo dětátku uškodit. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: