Těhotenstvi´

Dobrý den, 10 let jsem brala antikoncepci. Pak jsem jí vysdila a měla normálně pravidelný cyklus. Začali jsme se snažit o miminko. Zhruba 14 dní po ovulaci mi natekly prsa, bolel mě podbřišek a ms se nedostavila. Pouze slabé špinění. Za další týden jsem zase začala špinit. Těhotenský test je už pět dní se slabou druhou čárkou. Nevím zda je možné abych 39 den cyklu neměla pozitivní test, či zda by to mohly být cysty či něco podobného. Jaký na to máte názor?

Odpověď odborníka:

Dobrý den. Pokud byste měla být normálně těhotná v děloze, těhotenský močový test po 39 dnech by měl být jasně pozitivní. Dle mého názoru se jedná o menstruační poruchu, kdy nedošlo k ovulaci. samozřejmě ale vždy nutno myslet i na možnost mimoděložního těhotenství ( špinění, porucha menstruace, slabě posit. test). Tím Vás rozhodně nechci strašit, ale na tuto možnost je třeba myslet vždy. Tedy bych doporučoval zajít na gynekologii.

MUDr. David Neubert
MUDr. David Neubert

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: NEUMED gynekologická ambulance s.r.o.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: