Tehotenstvi a antibiotika

Dobry den,prosim vas o radu,jsem v 9.tydnu tehotenstvi,a dostala jsem zanet mocovych cest,caste moceni,pri moceni bolest,byla jsem na pohotovosti kde mi dr.napsal duomox750,nemuze mi to ublizit v tehotnestvi? Dekuji predem za odpoved.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Petro! Duomox je penicilinové antibiotikum aminopenicilinového typu. Výrobce neuvádí ohrožení těhotných žen a přípravek se smí podávat i při kojení. Peniciliny obecně mají jen minimální toxicitu, pokud nejsou snášeny, pak z důvodů alergií.

 
Líbí se vám odpověď?
+4 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: