Těhotenství a antibiotika

Dobrý den, užívala jsem antibiotika Duomox 1000,Analergin a kapky na kašel Ditustat,za jak dlouho po dobrání se mohu pokusit otěhotnět? Kdybych během léčby otěhotněla, jak je riziko pro plod? Děkuji.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Diustat by neměl být během těhotenství užíván, proto by bylo lepší, když by k otěhotnění v průběhu léčby nedošlo - použijte spolehlivou antikoncepční metodu. Léky ale nejsou jediným důvodem, proč není těhotenství v průběhu onemocnění žádoucí - probíhající infekce by mohla mít na vývoj plodu ¨také nepříznivý dopad. Doporučuji Vám počkat s pokusy o početí zhruba měsíc poté, co léky doberete. V případě pochybností se poraďte se svým praktickým lékařem.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: