Tříselná kýla

Minulý týden ve středu jsem podstoupila operaci tříselné kýly, chci se zeptat za jak dlouho mi břicho splaskne? Je sice od té doby malinko menší, ale pořad je znatelně zvětšené, hlavně podbříšek. A také zda je normální, že mám chvilkami potíže s dýcháním?

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Lenko. Z Vašeho popisu nevyplývá, zda jste podstoupila klasickou operaci anebo laparoskopickou hernioplastiku. Obecně by se měl pooperační stav upravit nejpozději do 2-3 týdnů, citlivost v podbřišku může přetrvávat i 2-3 měsíce, než se břišní stěna definitivně prohojí. Potíže s dýcháním byste mít neměla, v takovém případě kontaktujte svého praktického lékaře. Hezký den.

MUDr. Tomáš Šebek
MUDr. Tomáš Šebek

Specializace: Chirurgie zaměřená na laparoskopické operace
Pracoviště: Chirurgické oddělení Nemocnice Na Františku

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem ohledně kýly

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: