Trombofilie

Dorby den, Mam leiden v heterozygotu a MTHFR taky v heterozygotu. Antiko jsem nikdy nebrala, hodne piju, BMI mam v norme. Ted jsem tehu v 15tt a na kontrolu chodim kazdy 4 tydny. Zatim se pichat nemusim d-dimery minule zvysene jen mirne a od minule klesly 0,59 (maji byt do 0,5. Jsem z toho ale stejne nervni, protoze jsem nekde cetla, ze riziko potratu je i ve 2.trimestru. Nejradsi bych si uz pichala, ale primarka mi rikala, ze je zase blby byt hodne naredena, ze bych mohal vykrvacet a u me mi chce inejkce naordinovat od 20tt. Je teda ten 20tt tak zlomovej, je to nejaky krizovy obdobi? Dalsi vec, ktera me rozciluje je, ze se pry tromboza muze rozvinout behem 1–2 dnu ikdyz jsou hodnoty v norme, tak k cemu pak jsou ty kontroly po tom mesici? Doufam, ze nemam moc dotazu a nektera mi pomuzete, dekuju moc

Odpověď odborníka:

Dobrý den, léčbu si řídí hematolog jako odborník na tuto problematiku. Z předčasné aplikace nízkomolekulárního heparinu nebudete nijak profitovat. Kontrola á 1-2 dny není možná u každého pacienta jak jistě chápete. Asi ani Vám by se nelíbilo každý druhý den vysedávat v čekárně. V případě, že zpozorujete na sobě jakékoliv příznaky, navštívíte lékaře samozřejmě ihned, a to i bez objednání.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: