Trombofilie a horm.antikoncepce

Dobrý den,nedávno mi byla zjištěna Trombofilie na podkladě heterozygot f.V Leiden,dvojitý heterozygot MTHFR,hematologem mi byla doporučena změna antikoncepce(momentálně užívám Yasminelle)antikoncepci jsem bez problémů užívala 12let,hematolog doporučil bud tělísko Mirena či kroužek Nuvaring.Poté jsem navštívila gynekologa který mi řekl že ještě existují gestagení minipiluliky Cerazete(ale je po nich nepravidelné krvácení)či již zmíněné tělísko nebo podkožní tyčinku(tyto dlouhodobé metody jsem odmítla z důvodu toho že bych za rok či dva chtěla další dítě)ohledně toho Nuvaringu mi řekl že také obsahuje estrogen,takže sám neví zda by byl vhodný.Tak by mne zajímalo jak to tedy s tím Nuvaringem a jeho obsahem estrogenů je?popř.co by jste mi Vy jako odborník doporučila.Předem děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den Věro, Nuvaring bych Vám nedoporučila právě vzhledem k obsahu estrogenů. Mirena je pro vás vhodná, tělísko si můžete nechat odstranit kdykoliv budete chtít otěhotnět. Promyslete si ovšem, zda jste ochotna do Mireny investovat, když máte v plánu užívat ji cca jen 1-2 roky. Další možností jsou tělíska bez obsahu gestagenů.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x