Trombofilie

dobrý den, byl mi zjištěn FV Leiden Heterozygot faktor VIII 160. nikdo mi pořádně nevysvětlil co to pro mě znamená jestli budu brát nějaké léky nebo se počká až se něco stane a pak se nasaděj, jestli budu muset mít nějakou dietu. Nevim vůbec nic. Obvodní lékař mi jen přečet zprávu ale nic nevysvětli. děkujji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, nevím z jakého důvodu Vám byl test prováděný. Obecně se jedná o to, že máte vyšší sklon k tvorbě sraženin. Nikde není dané, že budete mít trombózu žil nebo plicní embólii, máte pouze vyšší riziko. Při chirurgických výkonech budete dostávat preventivně léky na ředění krve, před dlouhou cestou např. v letadle by jste měla užít léky. Více se musíte zeptat lékaře, který Vás na vyšetření odeslal.

MUDr. Zbyněk Cejnar
MUDr. Zbyněk Cejnar

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: