Trombofilie

Dobrý den. Jsem pacient s děďičnou trombofilií, moje diagnóza (Protrombin 20210A / Heterozygot MTHFR C677T/ heterozygot). Můj dotaz se týka toho ze mi je teď dvacet a strašně si k narozeninám přeji kerku neboli tetovaní. Chci se zeptat jestli to má nějaké rizika a jestli vůbec mužu mit tetovaní. Předem děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den Peťíku! Domnívám se, že trombofilie by neměla pro tetování představovat problém, přesto ještě doporučuji konzultaci s ošetřujícím lékařem. Největším zdravotním rizikem tetování je možnost přenosu infekčních nemocí, včetně viru HIV a hepatitidy C, pokud je tetování prováděno nesterilními nástroji. Závažná může být i alergická reakce na tetovací pigmenty. Problém může nastat rovněž v situaci kdy byste měl podstoupit vyšetření magnetickou rezonancí - řada tetovacích inkoustů obsahuje částečky kovu, které se v silném magnetickém poli zahřívají a mohou způsobit až popáleniny kůže. Posledním rizikem je vznik keloidní (hrbolaté, vystouplé) jizvy v místě tetování, pokud máte k tvorbě jizev tohoto typu sklon.

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: