Tromboza

Dobrý den v roce 2004 jsem prodělala hlub.žilní tr.-heteroz.leydenská mutace f.v.-mám posttromb.stavy které se zhoršují-léky neužívám.ráda bych tyto stavy změnila-chodím do hem.poradny,ale bylo mi řečeno ať se naučím žít s bolestí!na víc bych si ráda pořídila rodinu ale nedaří se-po gyn.str.jsem v pořádku-může to mít souvislost s Leyd.mutaci?co mohu pro sebe udělat po případě na koho se můžu obrátit?děkuji předem za Váš názor s pozdravem K.Poliačková

Odpověď odborníka:

Dobrý den, v případě postrombotického syndromu bych Vám přeci jen doporučoval užití venofamak (Detralex), efekt nebude asi 100%, ale k úlevě obvykle dochází, dalším léčebným opatřením je používání elastických punčoch vyšší kompresní třídy. Kromě hematologie Vám doporučuji i návštěvu specialisty na žilní onemocnění - flebologa. Pokud se týká možnosti těhotenství při Leidenské mutaci více by Vám měli sdělit Vaši lékaři - gynekolog a hematolog (jde o problém mimo obor kardiologie). Jestliže je u Vás vše v pořádku, měl by být v každém případě vyšetřen i Váš partner. S pozdravem Michal Hudcovic

MUDr. Michal Hudcovic
MUDr. Michal Hudcovic

Specializace: Kardiologie
Pracoviště: Mestská Nemocnice Městec Králové

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: