Trombóza

Dobrý den, mám po úrazu trombózu. Bohužel mám k tomu naražený meniskus, který je třeba operovat, ale nejprve doktoři chtělí vyléčit trombózu. Nevím, co tedy dělat. Hybnost mé nohy do natažení nelze, mám ji jen pokrčenou, svaly jsou zesláblé a bolest šílená. Trombozu mi ale budou lecit jeste 3 mesice a nevím jestli dokazu vydrzet tu bolest v koleni. Mohu s ní hýbat nějak víc? Nepohne se mi tromb tělem? Mohu létat letadlem třeba více hodin, co se doporučuje? Kdy už mohu letět? Je nějaké omezení kromě toho, že už nikdy nesmím brát hormonální antikoncepci. Beru Xarelto. Nevzniknou komplikace s operací kolene, v případě, že beru prášky na zředení krve? Budu moc mít děti?

Odpověď odborníka:

Dobrý den, trombóza může vzniknout poúrazove, což je váš případ. Opravdu se nejdříve musí odléčit trombóza, až poté přistoupit k operaci. Při operaci s trombózou by bylo velké riziko, že se trombóza utrhne a způsobí plicní embólii. Na bolest můžete užívat analgetika, vždy po dohodě s vaším ošetřujícím lékařem. Let letadlem bych odložil až po odléčení trombózy. Pokud nemáte jiné problémy, děti asi mít budete moc.

MUDr. Zbyněk Cejnar
MUDr. Zbyněk Cejnar

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: