Trombóza a kouření

Dobrý den, je mi 20 let a už několik roků kouřím. Natrhla jsem si v lýtku svaly a protože beru trvale antikoncepci, předepsali mi v nemocnici léky na roztažení žil a také každodenní injekce pro ředění krve kvůli nebezpečí trombózy. Zajímá mě proto, jestli mě má závislost na cigaretách může v tomto ohledu ještě více ohrozit, nebo ne. Velice děkuji za odpoveď.

Odpověď odborníka:

Kouření negativně ovlivňuje především stav tepen, tzn. může ovlivnit prokrvení a tím i rychlost hojení rány. Ale domnívám se, že ve vašem případě žádné zvláštní riziko nehrozí.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: