Trombóza a nehormonální antikoncepce

Dobrý den, nedávno jsem prodělala "vysokou" trombózu, jak tomu lékaři říkali a museli mi vysadit HA, kterou jsem do té doby brala (SUNYA). Brala jsem ji od 15 let až nyní do svých 20 let. Ovšem nyní už nesmím brát žádnou HA a tak jsem poněkud v koncích, protože výčet nehormonální antikoncepce na internetu je chaotický a poněkud malý. Prozatím se spolehám na prezervativ, se kterým ovšem do budoucna nepočítám, protože mu nevěřím a tak je to i s různými spermicidními gely. Prosím o radu a předem děkuji za Váš čas. Marta

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Marto, řešením může být pro Vás Mirena. Je velice spolehlivá, obsahuje pouze gestageny, které nemáte kontraindikované.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x