Tromboza a embolie

Dobry den, chci se zeptat nedavno (skoro mesic) jsem si vyvrtla kotnik druhy den sem na nej nemohla poradne doslapnout dnes uz chodím normalne jen v nejaky poloze malinko boli u doktorky jsem s tim nebyla prislo mi to zbytecne. Mozna je jeste malinko otekly. Ted jsem se dočetla, ze pri brani hormonální antikoncepce muzu dostat trombozu či embolii. Beru i prášky na mocovy mechyr a stitnou zlazu + brusinky. Mohu s takoveho zranění ji dostat? Docela se toho bojim. Dekuji za odpoved, hezky den.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, ano, úraz může být komplikován trombozou. Zvlášť když užíváte hormonální antikoncepci nebo kouříte. Ale předpokládám, že by se samovolně tromboza nezlepšila natolik, že by vás noha nebolela (nebo jen trochu v určité poloze). Měla byste oteklý nejen kotník, ale mohl by být oteklý i bérec (dolíčky na holeni). Většinou se ale tromboza objevuje, když má člověk sádru nebo ortézu bez možnosti pohybu, došlapu. Snad jsem vás trochu uklidnila. Ale nikdy nelze stanovit diagnozu přes internet bez vidění stavu. Proto, pokud vás ta noha bude ještě bolet, hlavně v lýtku při došlapu nebo bude stále ještě oteklá, tak neváhejte a navštivte svého lékaře. Přeji hodně zdraví :-)

MUDr. Veronika Kaššovicová
MUDr. Veronika Kaššovicová

Specializace: Hematologie a tranfuzní lékařství
Pracoviště: Hematologická ambulance Nemocnice Jablonec nad Nisou

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: