Trombóza a hybnost kolene

Dobrý den, je mi 18. let a mám po úrazu trombózu. Bohužel mám k tomu naražený meniskus, který je třeba operovat, ale nejprve doktoři chtělí vyléčit trombózu. Nevím, co tedy dělat. Hybnost mé nohy do natažení nelze, mám ji jen pokrčenou, svaly jsou zesláblé a bolest šílená. Trombozu mi ale budou lecit jeste 3 mesice a nevím jestli dokazu vydrzet tu bolest v koleni. Mohu s ní hýbat nějak víc? Nepohne se mi tromb tělem? Doktoři se přou, jeden říká hýbat, jinak Vám noha zatuhne a už ji nikdy nemusíte rozhýbat a druhý mi říká, chce to pouhý klid. Ale já nechci ve 20.letech skončit jako pajda na doživotí, když s tím jde něco dělat.. děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Pohyb dolní končetinou s bolestivým kolenním kloubem možný je. Je ale otázkou konkrétního stavu jak moc, jaké přesně cviky můžete dělat. Obecně je pohyb pro cévy dolní končetiny nezbytný i pro léčbu trombozy, za předpokladu nošení kompresivních podkolenek. Určit míru a způsob pohybu by měl lékař. Opět obecně léčená trombóza nemusí být důvodem neoperovat meniskus, opět záleží na konkrétní situaci. A naposledy poraněný meniskus může být příčinou bolesti při konkrétním pohybu, zablokování kolene, obvykle však lze rozpohybovat, bohužel ne každý fyzioterapeut je toho schopen. jsou to sice obecné informace, ale tak to je. Musel bych vidět.

MUDr. Jiří Marek
MUDr. Jiří Marek

Specializace: Fyzioterapie
Pracoviště: Soukromá ambulance Praha, Brno - Klinika Naprapathy

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: