Tromboza po císařském řezu

Dobrý den, bohužel u me po porodu vznikla hluboká a vysoká žilní tromboza, srazeninu mám v levém tříslu a vše se podařilo podchytit v počátku. Momentálně si ředím krev Fraxiparinem a beru Warfarin, mám ale velké bolesti, které mi znemožňují normální fungování. Jelikož kojím můžu na bolest akorát Paralen, který nezabírá. Jak dlouho může tato bolest pro představu trvat? Zvažuji přerušení kojení a podání silnějšího léku na bolest, je ovšem otázka, zda něco takového existuje, co by mi umožnilo normální fungování a péči o mé dítě.. Děkuji a přeji hezký den!

Odpověď odborníka:

Zdravím, bolesti při tromboze v hlubokém žilním řečišti pánve a dolních končetin přetrvávají potud, pokud se nevytvoří tzv. kolaterální neboli objižďkový žilní oběh okolo trombu, který dále odvádí žilní neokysličenou krev směrem k srdci. To trvá podle výše trombu 2-4 týdny. Je také třeba říci, že čím výše je trombóza uložena, tím hůře se v budoucnu vstřebává. Mohla byste se také informovat, zdali netrpíte nějakým trombofilním stavem, např.dědičnou trombofilií. Pokud Vám nepomáhá Paralen, je možné použít třeba Tramal, ale pouze krátkodobě nebo jednorázově. Spoléhejte se na prověřené informace. I po jednorázové dávce bezpečných přípravků se doporučuje spíše přestávka minim. 6 hodin s předchozím odsátím dostatečného objemu mléka. O přerušení kojení se poraďte s porodníkem. S pozdravem MUDr. Zdeněk Rezek

MUDr. Zdeněk Rezek
MUDr. Zdeněk Rezek

Specializace: Cévní chirurgie
Pracoviště: Chirurgické oddělení Nemocnice Na Františku Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x