Tromboza po operaci

Dobrý den, dnes jsem týden po operaci LCA. Otok mírně opadl ale trápí mě vznik modřin na noze. Bojím se aby se nejednalo o trombozu. Při propouštění jsem nedostala žádné injekce ani prášky na ředění krve. V noze cítím často píchavou bolest a mám ji i oproti druhé mnohem teplejší ale chodidlo naprosto studené. Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Dobrý den. Na zaslaném snímku jsou běžné hematomy po operaci.Je nutné je potírat Liotonem či jinou mastí s Heparinem. Trombosa se projevuje především otokem lýtka azvětšením jeho objemu s bolestí , potíže budou zřejěm spojené s hematomem. Pro Vaši větší jistotu i bezpečí by bylo vhodné podávat po dobu dvou týdnů injekce s Heparinem, ve většině nemocnic je to běžným standardem, týden po operaci pokud cvičíte ,je vašk jeho podání již sporné

MUDr. Miroslav Skoták
MUDr. Miroslav Skoták

Specializace: Ortopedie
Pracoviště: soukromá ambulantní praxe v Humpolci a Počátkách

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: