Tromboza mozkove tepny

Dobrý den. Mela bych dotaz ohledně mého otce. Je po CMP a byl i na čištění cévy a jednu cévy nechali, že ještě nebyla na tolik procent ucpana, aby ji čistili. Nyní ho opět bolí hlava a neurolog ma podezření na trombozu. Na CT jde za 14 dnů a me by zajímalo zda je to nějak vážne,jelikož mam strach o něj. Popřípadě kdyby nedej bůh, by se to potvrdilo co ho čeká? Děkuji.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, dle popisu se nejedná o vážný stav. Pokud myslíte cévu v mozku - v případě nové CMP by se jednalo o velké bolesti hlavy, zvracení, pocit neklidu, změnu rozšíření zorniček atd. V případě, že si nejste jistí, doporučují zavolat RZS a nechat odvést tatínka do nemocnice, kde mu CT udělaji hned + odběry krve. S pozdravem MUDr. Rodion Schwarz

MUDr. Rodion Schwarz
MUDr. Rodion Schwarz

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Přílepská ordinace spol. s r.o.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: