Trombóza mozku

Dobrý den, je mi 18 let v březnu jsem byla měsíc v nemocnici kvůli trombóze mozku, krevní sraženinu mi rozpouštěli heparinem, ale na kontrolní mag. rezonanci v červnu jsem se dozvěděla, že nález je beze změny. Nyní beru warfarin. Před nástupem do nemocnice jsem mívala velké každodenní bolesti hlavy, nyní je to o dost lepší, ale bohužel ne 100%tní a bolest občas cítím, hlavně po ránu. Zajímá mě proto, co dál? Bude nutné chirurgické odstranění? Ve výsledcích MRI je psáno tohle: Provedeny trans. T2, FLAIR sag. Ti, DWI, TOF 2D žilní toky. V zadní jámě lební je signál mozečkových a kmenových struktur přiměřený, známky ischémie či krvácení nejsou patrné, 4 komora nerozšířená, oblast mozečkových koutů bez patol. změn. Supratentoriálně střeočárově struktury bez deviace, komorový systém symtrický, diferenciace šedé a bílé hmoty je v normě. Při MRA je potraná hypoplazie sinus trasversus 1.sin, přetrvává centrální defekt velikosti do 7mm v oblasti sinus trnas. V sinus sigmoideus vlevo. Ostatní splavy průchodné. Závěr: Parciální trombosa v oblasti sisnus sigmodeius a sinus transversus 1.sin. Nález beze změn od 1.3 2011. Předem děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Váš dotaz je extremně speciální a vyžaduje nejen znalost vašeho celkového stavu a eventuálních neurologických příznaků, o kterých se nezmiňujete, snad nejsou, že odpovědět může jen specialista neurochirurg spolu s neurologem. Myslím, že skutečnost, že stav je stacionární je dobré znamení a předpokládám, že čas s léčbou pracuje pro vás. Obraťte se na lékaře u něhož jste v léčení. Je o vás nejlépe informován.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: