Tromboza po obstřiku kolene

Dobrý den, v lednu mě začala trápit bolest zad, tak jsem navštívila obvodního lékaře, který mě aplikoval několik injekcí, načež asi po týdnu mě zase zastihly velké bolesti kolen (už asi 5 let mám artrózu, ale bolestmi příliš netrpím). Tak jsem navštívila ortopeda, který mě dal po 1 obstřiku do obou kolen. Načež ihned 2. den po tomto mě začalo bolet jedno lýtko. Bolest neustávala, někdy lýtko nebolelo vůbec, někdy zase prudce. Tak asi po týdnu jsem došla na klinickou farmakologii, kde pan doktor nevěděl, co to může být, ale až následné Sono odhalilo hlubokou žilní trombózu - 10 cm. Přičemž lýtko nebylo ani nateklé, ani zčervenalé. Je mi 44 let a v rodině se nikdy tato nemoc nenaskytla. Před zmiňovanou bolestí zad mě ještě asi od října trápilo točení hlavy, které jsem konzultovala s neurologem a docházela na rehabilitace (dodnes nemám úplný pokoj). Ptám se tedy, zda vidíte nějakou příčinu mého problému, může se trombóza objevit po obstřiku kolene? Je mi totiž velice divné, že nastala bezprostředně po obstřiku, přičemž lékař mi tvrdí, že to po obstřiku jistě nemůže být ... Děkuji za odpověď. Hanáková

Odpověď odborníka:

Krásný den.Je mi líto,že Vás zklamu.Na Vaši otázku dokáže možná dát částečnou odpověď lékař,který zná podrobně Vaši předchozí zdravotní historii,Váš aktuální stav,genetické faktory apod..i tak je možné,že bude s odpovědí váhat.Vytvoření trombu v žilním systému je složitý proces,v zásadě porušení rovnováhy mezi faktory,které udržují optimální cirkulaci krve a její skladbu.Takže hledání příčiny bude pouze vytváření prsvděpodobnostních teorií..

MUDr. Barbora Heřmanská
MUDr. Barbora Heřmanská

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
-5 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: