Úzkosti

Dobrý den,mám půlroční miminko a kojím a objevila se u mě úzkost.Zřejmě z problému z krční páteře jsem se vynervovala,nevěděla co semnou je,než mě fyzioterapeutka srovnala.Už 3x v životě sem měla AD naposled před rokem a půl Cipralex a vysadila sem kvůli těhotenství,předtím sem brala jen udržovací dávku.Nyní mám opět pálení žaludku,chvění v těle,nervozita,zalehlé uši-zkrátka vše co sem mívala.Byla mi doporučena homeopatika chamomila vulgaris,mám jí 2 dnem a zatím nic,piji medunku.Může mi pomoci kromě AD něco jiného když kojím?Neurol nejmenší gramáš též asi nesmím?Nebo jak si pomoc bez léků z těhto stavů?Můj dr.není ted 14 dní přítomen a záskok nemá.Dík za informaci M.S.

Odpověď odborníka:

Jednorázové dávky Neurolu (např. 0,25 mg) jsou při ojedinělém užívání přípustné - jen při akutní úzkosti. I užívání antidepresív je dovoleno. Můžete zkusit ještě Guajacuran, jehož výhodou je oproti Neurolu volná dostupnost v lékárně, nízká cena, netoxičnost a absence rizika závislosti. Přestože v příbalovém letáku je uvedeno, že podávání v období kojení není možné, i jako kojící matka ho užívat můžete. Podává se 3-4x denně 200 mg.

MUDr. Jan Vachek
MUDr. Jan Vachek

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: