Vyhřezlé plotýnky

mohu s má lezem na pateří vyhřezlé plotýnky 3 4 5 od 3 až 6mm jezdit na kole neublížím si tim více než je zdrvávo děkuji

Odpověď odborníka:

Nelze odpovědět jen dle zasalných informací. Vyhřezlá ploténka není důvodem k omezení jezdění na kole, ale musí být " v klidu". Což může být i s mnohem větším konkrétním výhřezem. Pokud je však i v takové situaci( tzn. výhřez je v klidovém stavu) přítomna výrazná funkční disbalance okolí se svalovou reakcí, tak můžete větší fyzickou zátěží i bezbolestně ploténku, resp. velikost výhřezu zhoršovat. Obecně v takové situaci( tzn. výhřez je v klidovém stavu) na kole jezdit možno, ne však dlouhé vzdálenosti, či agresivní jízda.

MUDr. Jiří Marek
MUDr. Jiří Marek

Specializace: Fyzioterapie
Pracoviště: Soukromá ambulance Praha, Brno - Klinika Naprapathy

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: