Vyhřezlé plotýnky

Prosím chci se zeptat jestli mě nemine operace nebo se dá ještě něco udělat. Nález CT LS páteře....mohutný výhřez disku medialně a paramediálně bilat, L4/5 a výhřez disku L5/S1 paramediálně vlevo a absolutní stenosa pát, kan. L7/5 a a jinak jen relativní stenosa pát kanálu v ostatních segmentech. Díky moc Eva

Odpověď odborníka:

Popis snímku není tak důležitý, jako Vaše potíže a stav Vašeho nervového systému. Jestli trpíte bolestmi v dolní končetině, popřípadě se objevuje její slabost a stav se v čase spíše horší, pak je operace zcela na místě. Záleží na průběhu Vašich obtíží, způsobu dosavadní léčby a vývoji stavu. Nevede-li dosavadní léčení bolesti a klidem na lůžku ke zlepšení, doporučujeme ještě MR (magnetickou rezonanci), podle které lze nález lépe posoudit. Záleží tedy nejvíc na Vašich potížích a na nálezu neurologa nebo neurochirurga, kteří Vám pak poradí s možnostmi další léčby. Navíc operace není povinná, je to jen způsob, jak Vám ulevit od bolestí nebo zlepšit stav utlačovaných nervů rychleji než neoperační léčbou.

MUDr. David Bludovský
MUDr. David Bludovský

Specializace: Neurochirurgie

 
Líbí se vám odpověď?
+4 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: