Vynechaná pilulka v 1. týdnu užívání antikoncepce

Dobrý den pane doktore Zapomněla jsem si vzít 4. tabletu v balení. Měla jsem jí užít 22.9. v 22.00 hodin. Přišla jsem na to druhý den, tabletu vzala 23.9 15:45. Další jsem vzala v stanovenou dobu. 20.9. jsem měla s manželem nechráněný styk, jak velká je pravděpodobnost otěhotnění, mám kontaktovat gynekologa, má to smysl nebo mám počkat na MS a v případě, že nedorazí k němu zajít. Nebo by jste doporučil jiný postup. Ještě dodám, že beru 2 plato antikoncepce Stodette, mám 4 měsíční dceru. Předem děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

výrobce doporučuje: když zapomenete užít tabletu déle než 12 hodin, dojde ke snížení antikoncepčního účinku léku. Riziko nechtěného těhotenství je velmi vysoké, pokud zapomenete užít tabletu na začátku nebo na konci balení. V takovém případě postupujte takto: - Pokud zapomenete užít jednu obalovanou tabletu první týden: Užijte poslední zapomenutou obalovanou tabletu i v případě, že byste v jeden den měla užít dvě obalené tablety a pokračujte v užívání obalovaných tablet v obvyklém čase. V průběhu následujících 7 dní je nezbytné použít i další ochranu proti otěhotnění (např. kondom). Pokud ovšem v předchozích 7 dnech došlo k pohlavnímu styku, nelze vyloučit otěhotnění. Z toho vyplývá,že gravidita je možná, dnes je to již 5 den po styku, vyčkejte tedy menses a pokud by se nedostavily, udělejte si těhotenský test. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
Vynechana 5 pilulka | Od: Marie Hrstková | 4.7.2014 08:05
Dobrý den,chci se zepta jak mam brat nyni
antikoncepci kdyz jsem si ji mela vzit 1. den a
vezmu si ji az 5. den po 7 denni pauze po
menstruaci.Dekuji za odpoved
reagovat
re:Vynechana 5 pilulka | Od: uLekare.cz | 4.7.2014 10:21
Dobrý den, děkujeme za dotaz. Avšak aby Vám lékař
mohl odpovědět, poprosím Vás, aby jste dotaz
zkopíroval a vložil jej přímo do poradny na těchto
stránkách:http://www.ulekare.cz/poradna-
rozcestnik. V poradně se Vám bude lékař věnovat.

Děkujeme a doufám, že vše bude v pořádku.
reagovat
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
 Růžovku zdolají antibiotika i laser
Články: Růžovku zdolají antibiotika i laser
Růžovka. Slovo, které může...
Zánět slepého střeva
Články: Zánět slepého střeva
Zánět slepého střeva vzniká...
Diabetická neuropatie
Články: Diabetická neuropatie
Cukrovkou trpí v České...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Vyšetření děložního čípku
Články: Vyšetření děložního čípku
Vyšetření děložního čípku...
Operace srdečních chlopní může zachránit život
Články: Operace srdečních chlopní může zachránit život
Operace srdečních chlopní...
Pásový opar zanechává jizvy – hlavně u lidí, kteří o pokožku nepečují
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x