Vysazení antiepileptik a úzkost

Dobrý den, již 4 roky se léčím na neurologii kvůli migrénám. Po 4 roky zkoušíme s doktorkou různé léky od přírodních (gingio, jarsin) až po antidepresiva a antiepileptika, aby se snížila frekvence migrén (4x za měsíc). EEG prokázalo labilní vlny a na CT bylo vše v normě, pouze rozšířená céva na pravé straně. Po dlouhodobé bezúspěšné léčbě jsem se dohodla s paní doktorkou o vysazení prášků (naposledy jsem brala antiepileptikum-Lyrica 75mg 2xdenně). Po 3 dny jsem měla brát po jedné tabletě a vysadit. To co následovalo (1 den bez prášků) jsem absolutně neočekávala-bušení srdce, třes,zima, úzkost. Již mi tyto stavy trvají 14 dnů (s tím se nedá fungovat). Po návštěvě lékařky jsme se opět dohodly, že začnu opět brát Lyricu 2xdenně a zkusíme vypouštět tento lék po dobu 1 měsíce. Bohužel stále (i když jen jemně) ráno cítím bušení a třes a to beru po jedné Lyrice 2xdenně. Nevím co dělat. Je šance, že se těchto příznaků někdy zbavím? Co dělat ? Nejsem zralá pro psychologa?

Odpověď odborníka:

Dobrý den Lucie! Uvedené příznaky - bušení srdce, třes a úzkost s vysazením Lyricy souviset mohou. Ale vzhledem k tomu, že se i přes opětovné nasazení léku váš stav příliš nelepší, je třeba počítat i s variantou, že se může jednat o problém psychického rázu. Přimlouvala bych se proto za návštěvu u psychiatra nebo psychologa. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
-2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: