Vysoký krevní tlak

Dobrý den, na půlroční prohlídce u gynekologa mi byl v pondělí naměřen tlak 190/120 a pro ověření 3x 170/120. Kontrolně jsem si měřila tlak i doma, pohyboval se kolem 165/104, 184/105, 190/104, apod. Včera jsem absolvovala preventivní prohlídku u praktického lékaře, krev, moč, EKG v pořádku, ale tlak opět dost vysoký, paní doktorka mi předepsala Prestarium Neo. V rodině s vysokým krevním tlakem problémy máme, ale přijde mi zvláštní, že se to vyskytlo ve věku 27 let už i u mě. Snažím se jíst zdravě, sportuju, cítím se dobře, tak mě to překvapilo. Nebýt prohlídky u gynekologa, tak o svém problému ani nevím. Je možné, že se to časem upraví nějak samo nebo spíš na to budu brát léky už napořád? Taky mě napadlo, může s tím souviset antikoncepce, kterou beru? Gynekolog mi několit let předepisoval Minervu a teď v pondělí mi řekl, že mi ji musí vysadit, protože se může užívat maxim. půl roku v kuse. Děkuji.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, určitě, po antikoncepci se někdy tlak zvedá, vysadte ji a za cca 2 měsíce uvidíte, zda tlak klesne. Lék na tlak pro jistotu berte nebo se poradte s obvodním lékařem na kontrolách s měřením tlaku bez léku, který by se ev. zase nasadil, kdyby tlak neklesal. Hezký den.

MUDr. Jana Leskovská
MUDr. Jana Leskovská

Specializace: Radiodiagnostika
Pracoviště: Rentgenoložka

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: