Zápal plic

Dobrý den,můj čtyřletý syn,měl v květnu a říjnu,tohoto roku zápal plic.Mimo to má alergii na plíseň.Bere Singulair 4,Aerius,Ribomunyl.Od října byl ve školce vždy jen pár dnů,protože vždycky hned znovu onemocněl.Teď kašel přetrvává skoro dva týdny,teploty byly do 37,5.Paní dokt.poslechově nic nezjistila,ale i přesto nás raději poslala na rtg.Ten je ve zp.popsán takto-nad pravou bazí parakard.nehomogenní zastření v rozsahu13x10mm.Můžete mi prosím napsat,jestli to může být nějaké zjizvení,po tom zápalu plic,nebo o co by se mohlo jednat?Laboratorní výsledky krve jsou zcela v normě(SE 5,CRP 0,40).Paní dokt.ve zp.píše,že klinický nález neodpovídá BP.Přesto je jako diagnoza napsáno Bronchopneumonia susp.Protože s paní dokt.budu až po Vánocích,chtěla jsem poprosit o Váš názor.Děkuji s pozdravem Neli

Odpověď odborníka:

Dobrý den, některé zápaly plic- tzv. atypické jsou charakteristické, že mají malé příznaky ale na RTG známky zánětu jsou. Eventuelně by se mohlo o toto jednat, ale příčin může být samozřejmě mnohem více. Hezký den

 
Líbí se vám odpověď?
-3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: