Zlatý stafylokok v krku u dítětě

Dobrý den,tento čtvrtek mé 5-leté dceři našli na výtěrech z ORL zlatého stafylokoka +++ a protože ji několik měsíců občas pobolívá v krku (naše MUD.r nám vždy doporučila pouze obyčejný výtěr - vždy negativní a poslala domů s virózou) byly nasazeny ATB- Klacid. Dcera je skoro rok "zavřená" doma, od 07/2008 spála 2x, poté mononukleóza, v 1/2009 reaktivace mononukleózy, která byla v 02/2009 úplně v pořádku. Má alergii na bacily, ale imunita v je prý pořádku.Užívala i Bronchovaxum. Nyní jsem ji konečně chtěla vzít "za odměnu" k moři, i jako ozdravný pobyt, máme odlétat 13.07. Vím že na dálku ordinovat není moc jednoduché, ale prosím Vás alespoň o Váš názor - pokud ji antibiotika zaberou,nebude mít potíže, ale na výsledkách se ještě objeví stafylokok né v plné výši, mohu ji vzít k moři? Nebo ji to může nějakým způsobem ohrozit a jak? Dny se už blíží a nerada bych ji opět zklamala, ikdyž to bude nutné, nedá se nic dělat... Předem děkuji za rychlou odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Eš! Doufám, že jste již odletěly! Není dobré trápit dítě takto dlouho doma, ostatně i průběh chorob spíše svědčí pro dysharmonii v imunitním systému. Doporučuji změnu životosprávy, za každého počasí chodit ven, vhodné je otužování studenou vodou, přes léto i nějaké tábory... Pestrá strava s dostatkem ovoce a zeleniny. Doporučuji i konsultaci s lékařem celostní (holistické) medicíny. Zlatý stafylokok v krku není pro dcerku akutně nebezpečný, jde spíše o nebezpečí pro jiné (oslabené) lidi.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
ryma kasel bolesti v usich alergik | Od: dvorakova | 29.3.2010 17:53
Syn 6 roku ma porad rymu kasel zlateho stafylokoka nekolikrat mu pichaly usi je alergik v cervenci jedeme k mori mam strach ze mu to tam zacne znovu v loni jsme prijeli od more a vecer mu pichaly usi .dekuji za rychlou odpoved
reagovat
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: