Zlatý stafylokok v krku

Dobrý den syn 4 roky byl od čtvrtka nemocen s angínou dostal antibiotika dnes v ponděělí byli výsledky z výtěru krku prý má zlat.stafylokoka dostal jiné antibiotika máme se toho hodně bát jak je nebezpečný? Je vůbec šance vyléčení nebude se synovi vracet? Prý to asi má ze školky , máme ted strach zda se mu vůbec vyléčí aby nebyl synek pořád nemocen děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, stafylokokus aureus je bakterie , která může být součástí i přirozené bakteriální flory na sliznicích, kůži. Přeléčuje se v případě klinických projevů, je dobře citlivý na antibiotika, která byla zřejmě vybrána na základě provedené citlivosti. Po přeléčení by syn neměl mít nějaké další obtíže, není samozřejmě vyloučené , že nechytí další infekci, v tomto věku, zvláště pokud děti navštěvují předškolní zařízení je riziko recidivujících respračních infekcí opravdu zvýšené. Doporučuji současně s antibiotiky i po jejich doužíváí kúru probiotiky - na doplení a obnovení přirozené slizniční bakteriální flory.

MUDr. Marcela Vorlíčková
MUDr. Marcela Vorlíčková

Specializace: Alergologie a klinická imunologie

 
Líbí se vám odpověď?
+7 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: