Zlatý stafylokok v pochvě

Dobrý den, byl mi diagnistikován ze stěru zlatý stafylokok v pochvě. Chtěla bych se zeptat, jakým způsobem jsem jej mohla získat? Je možno nechráněným pohl. stykem, tzn. měl by se přeléčit i partner? Popř. na to mohl mít vliv angína v létě, klimatizované prostory v práci? Dostala jsem na léčení Klion - D a antibiotika Doxybene. Mám počítat že se mi tento stafylokok bude vracet? Je to nakažlivé pro ostatní budoucí sexuální partnery? Jaký to má vážný negativní dopad, když se nachází v pochvě? Děkuju za další případné informace

Odpověď odborníka:

Dobrý den, v zásadě se nemusíte bát. Stafylokoky se běžně vyskytují jako mikroflóza našeho těla a pouze při oslabení mohou způsobit infekci. Co se nákazy týče, riziko při nechráněném pohlavním styku je velmi malé. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: