Změna antikoncepce

Dobrý den, Brala jsem natikoncepci Diane 35. Bylo mi doporučeno přejít po roce užívání na jinou a doktorka mi předepsala Velmari. Dobrala jsem platíčko Diane 35 a první den menstruace sem si vzala Velmari, jak mi bylo doporučeno. Dříve menstruace trvala většinou 6 dní a 2-3 dny byla silná.Jak jsem začala brát Velmari, zkrátila se na 3 dny a byla slabá. Teď špiním (pokud by se to dalo nazvat špiněním- je to spíš nažloutlý výtok). Je možné, že nová natikoncepce zkrátí a zeslabí mentruaci? Je možnost, že bych byla těhotná (nejsem si vědoma, že bych vynechala prášek. Někdy si ho vezmu o pár hodin déle, ale vždy je to do 12 hodin)? A je to špinění normální nebo mám zajít za doktorkou, aby mi antikoncepci vyměnila? Děkuji za odpověd.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, je to možné, že se změnou antikoncepce dojde také ke změně intenzity menstruačního krvácení. Špinění se také může objevit při změně přípravku, zde by mělo dojít během několika málo cyklů k úpravě. Zatím není třeba přípravek měnit. Těhotenství je nepravděpodobné, při pravidelném užívání antikoncepce jste před otěhotněním spolehlivě chráněna. Při pochybnostech o pravidelnosti užívání můžete kdykoliv provést těhotenský test.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: