Inzerce
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Inzerce

HIV

Karel 8.8.2016 redakce uLékaře

Dobrý den,

chtěl bych se zeptat, jaká je pravděpodobnost nákazy HIV či jinou pohlavní nemocí při sexuálním styku, který byl s kondomem a trval zhruba tak 5 - 10 minut, pouze vaginální, s lubrikantem a s kondomem, předtím asi minuta orálního, taktéž přes kondom. Kondom po celou tuto krátkou dobu nesklouzl z penisu, avšak je možné, že nebyl stažený až ke kořeni. K ejakulaci ani nedošlo, styk byl přerušen a ukončen kvůli nedostatečné erekci a vzrušení. Po styku následovala ihned sprcha a hygiena teplou vodou a mýdlem.


Zhruba týden po tomto styku z čista jasna (den předtím jsem ještě byl 30 minut běhat a následně skoro 2 hodiny silového tréninku nohou) přišla jednodenní horečka, která se držela kolem 38 stupňů a nešla srazit jedním paralenem, až po dvou spadla. K této horečce byla celková schvácenost a extrémní únava. Ještě ten den večer horečka odezněla a druhý den už kromě únavy nebyly žádné příznaky, takže jsem to přisuzoval přehnanému fyzickému tréninku. Nicméně jsem stejně šel k lékaři, kde mi nabrali krev na standartní testy, které všechny vyšly v pořádku, kromě lehce zvýšeného CRP (40 prý). Doktorka mi dala neschopenku na pár dní s tím, že mnou nejspíš prolétla nějaké infekce nebo zánět či viroza a že už je to pryč. Za 3 dny poté jsem šel znova na krevní testy na kontrolu. Ptal jsem se doktorky, zda-li by to nemohlo být něco pohlavního, říkala, že to by museli být přítomny další příznaky, což nebyly. Nikde žádný bolák, ani nic jiného. Nabrali mi ještě testy na boreliozu a klíšťové nemoci, na jejichž výsledky čekám. Týden potom jsem byl naprosto v pořádku, dokonce jsem byl schopný se už o víkendu vrátit k aktivnímu životu a sportovním výkonům a tréninkům. Nyní, třetí týden - začátek čtvrtého, mě trochu začíná pálit v krku, jiné příznaky ale nemám.

Trochu mě hlodá svědomí a mám obavy, tak bych se rád zeptal, jestli je možnost se nakazit pohlavními nemoci i při použití kondomu, třeba jen pro to, že není stažený ke kořeni penisu nebo kvůli tomu že penis nemá dostatečnou erekci. Styk byl s ženou, která určitě střídá sexuální partnery.

Nejspíš mi řeknete, abych počkal 2 měsíce a nechal se pro jistotu testovat, zajímalo by mě ale, jestli byste dokázali odhadnout riziko v takovéto situaci, či mě trochu uklidnit :-)

Předem díky :-)

Odpovídá:

MUDr. Jana Harnová


Váš dotaz přeposílám specialistovi

Odpovídá:

Doc. MUDr. Jaroslav Zvěřina CSc.


Pokud byl styk chráněný kondomem, který neselhal, je pravděpodobnost nějaké nákazy minimální. Nezbývá než důvěřovat této ochraně. Nemáte se tedy čeho obávat.

Související dotazy

HIV
Dobrý deň, dal som si spraviť vyšetrenie HIV a ostatných...
HIV
Dobrý den, chtěl bych se zeptat jestli se mohou objevit...
HIV
Dobrý den,před 2.tydny se mi udělaly červené fleky...
HIV?
Dobry den, mohou ty trvajici obtize ( neustale extremni...
HIV?
Chtěl bych se vás zeptat , měl jsem nechráněný styk.Na...
HIV
Dobry den, tyden po rizikovem nechranenem sexu (I oralnimu)...

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 39 Kč

Přejít do poradny

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

HISTOLOGIE po zamlklém těhotenství

Dobry den, Jsem necelé 3 tydny po revizi dělohy ( zamlkle tehu v 5+3 tt),...

Histologie pozitivní


Histologie uzliny


Histologie znaménka - pozitivní


Histologie-Naevus


Histologie-Naevus


Histologie, apendix


Hisutismus - Nadměrné ochlupení


HIT

Dobrý den. Již několik let mám diagnostikovaný syndrom histaminové intolerance...

HIT


Hiv


Hiv


HIV


HIV


Hiv


HIV


HIV


HIV

Dobrý den,mám dotaz ohledně hiv,aids.Mám hrozný strach.Mám dvě malé děti,testy...

HIV


HIV


Naposledy přečtené dotazy z poradny

Tupá bolest v koleni

Dobrý den Mám veliký problém asi před 2 lety jsem spadla na kámen pravým kolenem...

Růst vousů


Pupínky na penise

Dobry den, chtel bych se zeptat na penisovi se mi udelaly nejake nesmyslne pupinky,...

Norethisteron a ochrana před otěhotněním

Dobry den.Od pateho dne menstruace uzivam norethisteron.Chtela bych vedet zda...

Úder do hlavy

Dobrý den, včera jsem se udeřil do hlavy o roh skříňky. Konkrétně do konce...

Už 5 let mam u kořene penisu malou bulku

Dobry den, už 5 let mam u korene penisu malou bulku ze zacatku mela asi 3 mm...

Úder do hlavy

Dobry den, bouchla jsem se do hlavy nad celo cca tam kde maji deti fontanelu...

Zánět žaludu

Dobry den, chcel by som sa opytat ze do kedy by mal zmiznut opuch pod zaludom,...

Obřízka

Dobrý den.Mam provedenou častecně vysokou obřízku.Ale ve spodní části,po síti.Me...

Komplikace po angíně

Dobrý den, asi před třemi týdny jsem prodělal angínu a opar v uchu. Bílé čepy,...

Z krku vychází hnilobný zápach

Dobrý den, již delší dobu trpím pocitem cizího tělesa v krku a dalšími příznaky....

Černé zuby u dítěte

Dobrý den, mám tříletého syna, prozatím nebyl u zubaře, nespolupracoval by....

Bolest kyčle a nález na RTG

Dobrý den, již víc než půl roku mě trápí bolesti pravé kyčle. Dnes jsem byla...

Bolest po stažení předkožky


Chronický zánět žaludku

Dobrý den, už 2 roky mám problémy se žaludkem. Byla jsem na gastroskopickém...

Průjem

Dobrý den, obracím se na vás s lehce nepříjemným problémem. Poslední tři...

Byla na laserovem zákroku odstranění kondylomat v oblasti genitalii

Dobrý den, vcera jsem byla na laserovem zákroku odstranění kondylomat v oblasti...

Uskřípnutý nerv

Dobrý den, už přes tři měsíce mě trápí prudké bolesti v oblasti kříže, které...

Plané neštovice?

Dobrý den,prosím o radu zda může jít o neštovice?Syn chodí do druhé třídy a...

Zánět šlach obou rukou

Dobrý den, Jsem aktuálně dlouhodobě v zahraničí jako student a prosil bych...

Inzerce
Poslat e-mailem
Inzerce
×