Inzerce
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup do lékařské poradny, možnost účastnit se soutěží a mnoho dalších výhod. Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte prosím e-mail, který jste používal(a) pro přihlášení na stránku

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Inzerce

Hodnoty tlaku a pulzu

Vnitřní lékařství Martin . 17.8.2008

Dobrý den chci se zeptat jaký je normální hodnota pulsu ,kolik tepů je normální ?A jestli jde něco dělat s kolýsavý krevním tlakem ,ale jinak je u mně normální tlak 159 /89 a někdy mám ten spodní kolem 70. Děkuji Martin

Odpovídá:

Lékař uLékaře.cz

Dobrý den, u dospělých osob považujeme za normální hodnoty tlaku měřeno vsedě nebo vleže 100-140mm Hg (rtuťového sloupce) systolický tlak a 70-90mm Hg diastolický tlak. Mezi hypertoniky řadíme ty osoby, u nichž se při opakovaném měření najdou hodnoty nad 160/95 mm Hg. Hodnoty nad 140/90, ale pod 160/95 hodnotíme jako hraniční hypertenzi. Nutno zdůraznit, že jde o čísla naměřená v tělesném a duševním klidu, a to opakovaně. Při napětí, nejistotě, apod. se systolický tlak umí zvýšit během několika sekund až o 30-50mm Hg a diastolický o 10-20mm Hg. První měřené hodnoty bývají obvykle vyšší, proto lékař vždy měří tlak několikrát. Čili - ve Vašem případě se ani nemusí jednat o kolísavý krevní tlak. A co se týče pulzu, průměrná hodnota je kolem 60-90/minutu, a to v klidu.

Související dotazy

Hodnoty pulzu
Dobrý den, prosím Vás, měl bych dotaz ohledně tlaku...
Hodnoty tlaku a pulzu
Dobrý den chci se zeptat jaký je normální hodnota pulsu...
Búšenie srdca, zvýšený pulz, nepríjemný tlak na hrudníku
Dobrý deň, Asi pred rokom som sa začala liečiť na...
Nízky tlak a vysoký pulz
Dobrý deň. Mám 19 rokov a už niekoľko rokov od puberty...
Pulz v uchu
Dobrý den,poslední dobou mě často trápí nepříjemný...
Krevní tlak
Pri beznych cinnostiach mam pulzny tlak 10-20 tep...

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 39 Kč

Přejít do poradny

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Hodnoty štítné žlázy v těhotenství

Dobrý den paní doktorko. V 17tt byly mé hodnoty štítné žlázy: TSH:5,517 (ref.mez...

Hodnoty štítné žlázy v těhotenství

Dobrý den, jsem ve 29 tt a mám tyto hodnoty hormonů štítné žlázy: TSH 3,8...

Hodnoty štítné žlázy v těhotenství

Dobrý den, paní doktorko. Jsem v 17tt a při vyšetření mi vyšly tyto hodnoty: TSH:5,517...

Hodnoty štítné žlázy v těhotenství

Dobrý den, v 5/6 týdnu těhotenství jsem byla na odběrech štítné žlázy,beru preventivně...

Hodnoty štítné žlázy v těhotenství

Dobrý den,v 5 týdnu těhotenství hodnota 2,2 Ths,preventivně beru letrox 50,nebyla...

Hodnoty štítné žlázy v těhotenství

Dobrý den, jsem ve 12 týdnu těhotenství, funkce mojí štítné žlázy není optimální,...

Hodnoty tepu

Dobry den chcel by som sa spytat aky je puls pri zaspavani a pri zatazi mam...

Hodnoty testů

Dobrý den, pan gynekolog mi dělal velké krevní testy z důvodu, že dlouho nemůžeme...

Hodnoty Thc

Dobrý den ,chci se zeptat jsem 4 měsice po porodu a oběvily se mi ty to problémy...

Hodnoty Thyroglobulinu TU v krvi

Dobrý den. Mám dotaz na hodnoty po celkovém odstranění štítné žlázy pro pap....

Hodnoty tlaku a tepu při sportu

Dobrý den, mám dotaz ohledně tlaku. Klidové hodnoty od 130 do 140 systolický...

Hodnoty tlaku po probuzení

Dobrý den, chtěl bych se zeptat, jaké jsou normální hodnoty tlaku hned po probuzení. Děkuji...

Hodnoty TSH

Dobrý den, léčím se se štítnou žlázou již 13let (je mi 28let). Byl mi diagnostikován...

Hodnoty TSH

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, byly mi naměřeny hodnoty TSH 15,3 (0,7-4,2)...

Hodnoty TSH

Dobrý den, dnes jsem si byla pro žádanku na endokrinologii, prý mám zvýšené...

Hodnoty TSH

Dobrý den, moje hodnoty před 1/4 rokem TSH 5,797 a T4 - 14 , dostala jsem Euthyrox112,...

Hodnoty TSH

dobrý den mam otazečku na tsh hormon beru uz vic jako pul roku leky na to a...

Hodnoty TSH

Hezký den paní, pane, léčím se asi 4 roky se sníženou funckí štítné žlázy....

Hodnoty TSH v těhotenství

Dobrý den , paní doktorko , chtěla bych se zeptat na optimální hodnoty TSH...

Hodnoty TSH a fT4

Dobrý den paní doktorko, prosím Vás o radu. V polovině září mi byla odebrána...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Užívání marihuany a testování

Dobrý den, po dobu 2 měsíců jsem si 1x týdně dala s kamarády marihuanu. Já vždy...

Bolest po vytržení zubu

Dobrý večer. Jsem 4 dny po vytržení zubu /šestka vlevo dole/ a stále mně rána...

Bolest krční a hrudní pateře

Dobrý den, při sportu konkretně skoku do vyšky sem dopadl tak častečně na krčni...

Artróza - Gonartróza

Dobrý den. Nedávno mi byla diagnostikována gonartróza I.stupně. Vím, že lidé...

Povšechné obtíže

Dobrý den, poslední týden mě trápí několik nepříjemných příznaků, jako tlak...

Pervitin, bolesti hlavy, dezorientace, brnění rukou

Dobrý den, upřímně a stručně, nejsem na to hrdá, ale jsem občasnou konzumentkou...

Přirostlá předkožka

Dobrý den, nedávno jsem měl podezření, že mám fimózu. Objasnil jsem to rodičům...

Motání hlavy, stavy na omdlení

Pekny den, navstevovala jsem lekare, protoze jsem mela problemy se zady. Zjistil...

Bušení srdce při ulehnutí

Dobry den. Posledni dva mesice se netesim na vecer, az si pujdu lehnout. Jakmile...

Homeopatika si dokážou poradit i s akutní rýmou

<p>Chladné měsíce roku jsou pro mnohé z nás spojeny s rýmou a nachlazením a...

Vyhřezlé plotýnky

mohu s má lezem na pateří vyhřezlé plotýnky 3 4 5 od 3 až 6mm jezdit...

Bolesti pod pravým žebrem

Dobrý den, střídavě se u mě objevují bolesti pod pravým žebrem, přecházející...

Pooperační hojení ran není vždy jednoduché. Znáte možné komplikace?

Uzdravování poranění nemusí pokaždé probíhat zcela ideálně, i kdybychom si to...

Koxitida

Dobrý den, prosím o info ohledně coxitidy u syna 8 let. Po střevní chřipce cca...

Odstranění panenské blány

Da se panenská plana protrhnout ukazováčkem ? Děkuji za odpověď

Bolest v krku, pocit knedlíku

Dobrý den,mam zanet jicnu,relfux,beru lanzul temer mesic..paleni zahy nepocituji..jen...

Kožní zarudnutí na hýždích

Dobrý den, mám dlouhodobý problém, dělají se mi červené fleky na kůži, převážně...

Zánět pochvy

Dobrý den, dceři je 25 a v poslední době trpí na gyn.záněty.Gynekolog předepíše...

Vyléčím se z virové hepatitidy typu C?

Největším rizikem virové hepatitidy typu C je její přechod do chronické fáze....

Inzerce
Poslat e-mailem
Inzerce
×