Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Hodnoty tlaku a pulzu

Vnitřní lékařství Martin 17.8.2008

Dobrý den chci se zeptat jaký je normální hodnota pulsu ,kolik tepů je normální ?A jestli jde něco dělat s kolýsavý krevním tlakem ,ale jinak je u mně normální tlak 159 /89 a někdy mám ten spodní kolem 70. Děkuji Martin

Lékař uLékaře.cz
Odpovídá lékař:

Lékař uLékaře.cz

Dobrý den, u dospělých osob považujeme za normální hodnoty tlaku měřeno vsedě nebo vleže 100-140mm Hg (rtuťového sloupce) systolický tlak a 70-90mm Hg diastolický tlak. Mezi hypertoniky řadíme ty osoby, u nichž se při opakovaném měření najdou hodnoty nad 160/95 mm Hg. Hodnoty nad 140/90, ale pod 160/95 hodnotíme jako hraniční hypertenzi. Nutno zdůraznit, že jde o čísla naměřená v tělesném a duševním klidu, a to opakovaně. Při napětí, nejistotě, apod. se systolický tlak umí zvýšit během několika sekund až o 30-50mm Hg a diastolický o 10-20mm Hg. První měřené hodnoty bývají obvykle vyšší, proto lékař vždy měří tlak několikrát.
Čili - ve Vašem případě se ani nemusí jednat o kolísavý krevní tlak.
A co se týče pulzu, průměrná hodnota je kolem 60-90/minutu, a to v klidu.

Související dotazy

Hodnoty pulzu
Dobrý den, prosím Vás, měl bych dotaz ohledně tlaku...
Vysoky pulz,tlak
Dobry den,poprosila by som Vas o radu,diagnostikovali...
Hodnota krevního tlaku a pulzu
Dobrý den přeji, mám dotaz ohledně tlaku a tepu, občasné...
Búšenie srdca, zvýšený pulz, nepríjemný tlak na hrudníku
Dobrý deň, Asi pred rokom som sa začala liečiť na...
Mám moc nízký pulz?
Dobry den, mal by som par otazok, skratka by som potreboval...
Nízky tlak a vysoký pulz
Dobrý deň. Mám 19 rokov a už niekoľko rokov od puberty...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Hodnoty štítné žlázy v těhotenství

Dobrý den,v 5 týdnu těhotenství hodnota 2,2 Ths,preventivně beru letrox 50,nebyla...

Hodnoty štítné žlázy v těhotenství

Dobrý den, v 5/6 týdnu těhotenství jsem byla na odběrech štítné žlázy,beru preventivně...

Hodnoty štítné žlázy v těhotenství

Dobrý den, paní doktorko. Jsem v 17tt a při vyšetření mi vyšly tyto hodnoty: TSH:5,517...

Hodnoty štítné žlázy v těhotenství

Dobrý den, jsem ve 29 tt a mám tyto hodnoty hormonů štítné žlázy: TSH 3,8...

Hodnoty štítné žlázy v těhotenství

Dobrý den paní doktorko. V 17tt byly mé hodnoty štítné žlázy: TSH:5,517 (ref.mez...

Hodnoty tepu

Dobry den chcel by som sa spytat aky je puls pri zaspavani a pri zatazi mam...

Hodnoty testosteronu

Dobrý den. Nechal jsem si udělat preventivně krevní testy jako samoplátce, mimo...

Hodnoty testů

Dobrý den, pan gynekolog mi dělal velké krevní testy z důvodu, že dlouho nemůžeme...

Hodnoty Thc

Dobrý den ,chci se zeptat jsem 4 měsice po porodu a oběvily se mi ty to problémy...

Hodnoty Thyroglobulinu TU v krvi

Dobrý den. Mám dotaz na hodnoty po celkovém odstranění štítné žlázy pro pap....

Hodnoty tlaku a tepu při sportu

Dobrý den, mám dotaz ohledně tlaku. Klidové hodnoty od 130 do 140 systolický...

Hodnoty tlaku po probuzení

Dobrý den, chtěl bych se zeptat, jaké jsou normální hodnoty tlaku hned po probuzení. Děkuji...

Hodnoty TSH

Dobrý den, léčím se se štítnou žlázou již 13let (je mi 28let). Byl mi diagnostikován...

Hodnoty TSH

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, byly mi naměřeny hodnoty TSH 15,3 (0,7-4,2)...

Hodnoty TSH

Dobrý den, dnes jsem si byla pro žádanku na endokrinologii, prý mám zvýšené...

Hodnoty TSH

Dobrý večer, prosím o radu,3.7. jsem v odběrech měla TSH v normě 4.120 dnes...

Hodnoty TSH

Dobrý den, moje hodnoty před 1/4 rokem TSH 5,797 a T4 - 14 , dostala jsem Euthyrox112,...

Hodnoty TSH

dobrý den mam otazečku na tsh hormon beru uz vic jako pul roku leky na to a...

Hodnoty TSH

Hezký den paní, pane, léčím se asi 4 roky se sníženou funckí štítné žlázy....

Hodnoty TSH v těhotenství

Dobrý den , paní doktorko , chtěla bych se zeptat na optimální hodnoty TSH...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Může to byt zánět ledvin?

Dobrý den, Měla jsem před 4 dny zánět močáku a do dny na to mě začali bolet...

Krční páteř, únava, nejistota, kondice

Dobrý den, pane doktore, můj problém byl následující: Pracuji jako programátor,...

Madmonq

dobrý den na facebooku ted běží reklama na cucave tablety https://www.madmonq.gg/cs/product/...

Syndrom suchého oka a laserová operace

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, zda je vhodné při syndromu suchého oka podstoupit...

Po probuzeni cítím úzkost a depresi

Dobry den, posledniho pul roku mi stava (nevim, zdali na zaklade dlouhodobeho...

PIASCLEDINE 300

Dobrý den, byla mi zjistena Chondropatie pately (Wiberg III). Doktor mi predepsal...

Bolesti prstů nohy

Dobrý den, chtěla bych se zeptat. Už asi půl roku mě bolí kloub u prstu (jakoby...

Mám po laparoskopické operaci, mám nárok na lázeňskou péči?

Dobrý den,mám po laparoskopické operaci,odstranění cyst pro endometriózu,mám...

Xarelto

Dobrý den. Po diagnóze hluboké žilní trombózy mi na tři týdny lékař předepsal...

Bolest zad

Dobrý večer,mám prosbu. Před dvěma dny mě bolely záda(těsně nad hýžděmi).Dnes...

Akutní bolesti v pravém boku a zvýšená teplota

Dobrý den . Mam už 3 dny bolesti břicha v pravém boku . Mela sem zvysenou...

Změna antikoncepce ve věku po 50 letech

Dobrý den,nemusela bych brát antikoncepci, neboť mám proveden zákrok na vaječnících,...

Bolest nad stydkou kostí

Dobrý den. Začátkem měsíce jsem si náhodou všimla, ze když si zatlačim na břicho,...

Zlomenina baze V. metatarsu bez výraznější dislokace fragmentů

Dobrý den, 12.12. jsem špatně došlápl a zlomil si pravou nohu. V nemocnici...

Popis magnetické rezonance krční páteře

Dobrý den, potřebuji vysvětlit zprávu z MR páteře a radu k další léčbě: Napřímená...

Třes rukou

Dobrý den, je mi 19 let a v poslední době pozoruji nepříjemný třes obou rukou....

Zapáchající moč a výtok

Dobry den chci se zeptatje mi 14 let ke gynekologovi nechom a uz mesic spim...

Autoimunitní tyreoiditida

Dobrý večer, konečně se blížím k vyřešení mých problémů, jsem objednaná na...

Chlup z jizvy

Dobrý den, zhruba před 12 lety se mi stal úraz, po kterém mi zůstala jizva...

Pálení nosní sliznice

Dobrý den, do včerejška mě šíleně bolel krk, ale přes noc se to zlepšilo, ale...

Reklama