Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Hodnoty štítné žlázy v těhotenství

Endokrinologie Lucie Bednářová 8.10.2013

Dobrý den, paní doktorko. Jsem v 17tt a při vyšetření mi vyšly tyto hodnoty:
TSH:5,517 (ref.mez 0,35 – 4,00 mIU/L); T3 volný 4,4 (ref.mez 2,3 – 6,2 pmol/L); T4 volný 13,45 (ref.mez 9,00 – 19,0 pmol/L). Je hodnota TSH, tedy snížená fce štítné žlázy pro miminko ohrožující? Je nezbytně nutná medikace?
Děkuji. Bednářová

Odpovídá lékař:

Dobrý den,
jedná se o mírnou odchylku od normy, nicméně v těhotenství jsme přísnější a substituci hormony štítné žlázy bych určitě doporučila, ideálně i se substitucí jodem (100 ug denně, pokud ho ještě nemáte v těhotenských vitamínech).
Co se týče vlivu na miminko, snížená funkce štítnice ho nejvíc ovlivňuje v prvním trimestru, kdy se zakládají jednotlivé orgánové systémy. Nevíme sice, jaké jste měla tehdy hodnoty, každopádně, pokud dojde k vážnějšímu poškození plodu, těhotenství se neudrží.
T.č. už má miminko vlastní štítnou žlázu. Léčbu ale doporučuji proto, že i nyní by při progresi hypotyreosy mohlo dojít ke komplikacím jako předčasný porod a s tím související potíže.
Držím palce.

Související dotazy

Hodnoty štítné žlázy v těhotenství
Dobrý den, jsem ve 29 tt a mám tyto hodnoty hormonů...
Hodnoty štítné žlázy
Dobrý den, chtěla bych znát názor na hodnoty u vyšetření...
Hormony štítné žlázy
Dobry den, při preventivní prohlídce mi byla zjištěna...
Hodnoty hormonů štítn žlázy
Dobrý den, u praktického lékaře mi byly zjištěny tyto...
Snížená funkce štítné žlázy
Dobrý den, na základě obecně udávaných příznaků mám...
Hodnota štitné žlázy v těhotenství
Dobry vecer,prosim o radu. Jsem ve 4 mesici tehotenstvi...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Hodnoty štítné žlázy

Chci se zeptat zda vysoké dávky Letroxu pri Hypotyreoze nemůžou uškodit? Beru...

Hodnoty štítné žlázy

Dobrý den prosím vás jsou tyto hodnoty v normě? Děkuji

Hodnoty štítné žlázy

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, u mého 6-ti letého syna byla zjištěna zvýšená...

Hodnoty štítné žlazy

Dobry den, do maja som brala posledneho 1,5 roka propycil na hypertyreozu sz....

Hodnoty štítné žlázy

Dobrý den, nedávno byl v místě mého bydliště preventivní odběr na štítnou žlázu...

Hodnoty štítné žlázy a možné těhotenství

Dobrý den, v říjnu 2012 jsem prodělala zamlklé těhotenství (již jedno dítě mám...

Hodnoty štítné žlázy v těhotenství

Dobrý den, jsem ve 12 týdnu těhotenství, funkce mojí štítné žlázy není optimální,...

Hodnoty štítné žlázy v těhotenství

Dobrý den, měla bych dotaz na paní endokrinoložku Mudr. Jandíkovou. Vážená...

Hodnoty štítné žlázy v těhotenství

Dobrý den,v 5 týdnu těhotenství hodnota 2,2 Ths,preventivně beru letrox 50,nebyla...

Hodnoty štítné žlázy v těhotenství

Dobrý den, v 5/6 týdnu těhotenství jsem byla na odběrech štítné žlázy,beru preventivně...

Hodnoty štítné žlázy v těhotenství

Dobrý den, jsem ve 29 tt a mám tyto hodnoty hormonů štítné žlázy: TSH 3,8...

Hodnoty štítné žlázy v těhotenství

Dobrý den paní doktorko. V 17tt byly mé hodnoty štítné žlázy: TSH:5,517 (ref.mez...

Hodnoty tepu

Dobry den chcel by som sa spytat aky je puls pri zaspavani a pri zatazi mam...

Hodnoty testosteronu

Dobrý den. Nechal jsem si udělat preventivně krevní testy jako samoplátce, mimo...

Hodnoty testů

Dobrý den, pan gynekolog mi dělal velké krevní testy z důvodu, že dlouho nemůžeme...

Hodnoty Thc

Dobrý den ,chci se zeptat jsem 4 měsice po porodu a oběvily se mi ty to problémy...

Hodnoty Thyroglobulinu TU v krvi

Dobrý den. Mám dotaz na hodnoty po celkovém odstranění štítné žlázy pro pap....

Hodnoty tlaku a pulzu

Dobrý den chci se zeptat jaký je normální hodnota pulsu ,kolik tepů je normální...

Hodnoty tlaku a tepu

Dobrý den, je mi 27 let, občas mívám stavy úzkosti, a co mě tedy trápí je můj...

Hodnoty tlaku a tepu při sportu

Dobrý den, mám dotaz ohledně tlaku. Klidové hodnoty od 130 do 140 systolický...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Přeskakování v oblasti hrtanu

Dobrý den chtěla bych se zeptat na přeskakování v krku na pravé straně a pocit...

Fordyce spots

Dobry deň Na tele penisu sa mi objavili žlté bodky vid foto mám ich už pár...

Zvětšené tvrdé uzliny pod uchem

Dobrý den, je mi 24 let a chtěla bych se zeptat, pod uchem u čelisti jsem si...

Akne

Dobrý den, dnes ráno jsem si nahmatal takovou malou bulku - něco mezi bulkou...

Protrahované bolesti beder a kyčlí

Dobry den,rada bych nazor revmatologa.od dubna me trapi potize se zady, kdy...

Předevčírem se mi kolem znaménka udělala fialová modřina

Dobrý den, předevčírem se mi kolem znaménka udělala fialová modřina. Dnes, když...

Svědění mezi pochvou a konečníkem

Dobrý den, před měsícem jsem měla nechráněný pohlavní styk. Od té doby mam...

Kručení v břiše

Dobrý den, chci se zeptat jestli je v pořadku, že mě hrozně nahlas jakoby kručí...

Zarudlý spojivkový vak

(16) Dobrý den asi před měsícem jsem sem psala dotaz... mám už 3 roky zarudlý...

Pocit studených nohou a necitlivost konců prstů

Pocit studenych nohou a necitlivost koncu prstu u nohou dekuji

Panenská blána

Dobrý den Moje přítelkyně je panna ale už jsem ji "prstil" jen jedním prstem...

Vrozená vada srdce

Dobrý den, mám vrozenou srdeční vadu - transpozice velkých tepen, v šesti letech...

Bodavá bolest v pravém prsu

Dobrý den, před pár dny se mi objevila bodavá bolest v pravém prsu.Silné píchání...

Doktorská diagnoza M511

Dobrý den, prosím o vaši rad. Po vyšetření jsem doma zjistila, že se dostalo...

Hypofunkce stitne zlazy a antidepresiva

Dobry den preji. Rada bych se zeptala na to, zda je hypofunkce stitne zlazy...

Bolest kyčlí

Dobrý den. Trápí mě bolest kyčlí (již cca rok). Bolest se projevuje stále,...

Dostal se mi šampon do močové trubice, stále mám potíže

Dobry den prajem, mam taky problem, trva to uz 3 mesiace .V novembri 2018 pri...

2 měsíce mám při mnutí oka (jednoho) jakoby vrzání

Dobrý den, uz asi 2 měsíce mám při mnutí oka (jednoho) jakoby vrzání. Oko nebolí...

Leknutí ve spánku

Dobrý den, ráda bych se poradila ohledně mého problému se spánkem. Byla mi praktickým...

Vrozená vada srce

Ve 22tt zjistena vvv srdce.Do te doby vsechno bez problemu.Amc dopadla dobre,...

Reklama
Takovou péči si zasloužíte!
Představte si prostředí, kde se vždy setkáte s pozorností, kterou očekáváte.
* registrací neměníte svého lékaře.