Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Hodnoty testů

Gynekologie Iva 10.8.2015

Dobrý den,
pan gynekolog mi dělal velké krevní testy z důvodu, že dlouho nemůžeme s partnerem otěhotnět. Dříve jsem bez problému třikrát otěhotněla, ale vždy to skončilo potratem, pokaždé z jiného důvodu. Proto má nyní strach z nějakých hodnot, které mi vyšli. Pan doktor mi jen poslal na vyžádání výsledky, ale vůbec se k tomu nevyjádřil. Prosím o radu. Odběr je asi 150 testů, všechny v pořádku. Z toho mi vyšlo toto pozitivní. CMV IgG 138,7 kaU/1, ale hodnota CMV IgM je negativní , dále EBV-VCA IgG je 750 KU/1, ale EBV- VCA IgM je negativní, HSV IgG 1/2 1,799, ale HSV IgM negativní, HSV IgG 2 negativní. a chlamydie trach. IgA 1,882, chlam.trach. IgG 1,064 hraniční. Mám velký strach co to znamená. Vždy když mám v krvi problém, doktor volá a teď nic. Můžete mi prosím hodnoty vysvětlit. Moc děkuji

Odpovídá lékař:

MUDr. Veronika Kaššovicová

Specializace: Hematologie a tranfuzní lékařství Pracoviště: Hematologická ambulance Nemocnice Jablonec nad Nisou

Dobrý den,

je těžké se vyjádřit, proč jste potratila a proč ted němůžete otěhonět.
---------------
Vyjádřím se tedy jen k patologickým odběrům:

* CMV je cytomegalovirus, který se projevuje jako mononukleoza. CMV IgG (paměťové protilátky) má spousta lidí pozitivní a značí to, že se s nemocí setkali. IgM (akutní infekční protilátky) bývají negativní, pokud zrovna neprobíhá mononukleoza.

* EBV je virus Epstein-.Baarové, který způsobuje mononukleozu. Většina lidí má paměťové protilátky a nikdy mononukleozu neměli.

* HSV je herpetický virus způsobující opary. Většina lidí ho má pozitivní. (měla někdy opar)

* hraniční chlamydie - neznám normální hodnoty vaší laboratoře, tedy se k tomu nemůžu vyjádřit.
----------------------------------------------------

z mého pohledu hematologa byste měla mít vyšetřeno, zda nemáte zvýšený sklon ke srážlivosti krve (vyšetřuje se po 3. potratu). genetika- mutace f. V Leiden, mutace f. II prothrombin, homocystein, lupus antikoagulans, protilátky ACLA a B2GPI, ev. annexin. (ev. další odběry).
(není uvedeno v dotazu, zda byly tyto odběry provedeny).

Dříve se doporučovalo v dalším těhotenství (po 2-3 potratech) preventivně v I. trimestru užívat Anopyrin nebo nízkomolekulární heparin. Dnes dle velké nejnovější evropské studie se od toho upouští. Ale osobně mám s těmito léky v I.trimestru u potrácejících pacientek dobrou zkušenost.

Přeji úspěch v otěhotnění a úspěch v donošení.
s pozdravem
MUDr. Veronika Kaššovicová

Související dotazy

Zvýšení jaterních testů
Dobrý den, syn (13let v dubnu) má zvýšené hodnoty jaterních...
Hodnoty laboratorní
Prosím co znamená hodnota v krvi COXB=40? Děkuji MT
Hodnota glykemie
Dobrý den, dne 16.3. 2017 mi byla naměřena hodnota...
Zvýšené hodnoty krevního obrazu a jaterních testů
Dobrý deň chcem sa opýtať či vadí mať zvýšené hodnoty...
6.6 byly hodnoty HCG 202 , 8.6 byly hodnoty 223
Dobrý den , poprosím o radu . Do 2.5 jsem užívala...
Hodnoty AMH
Dobrý den pane doktore, byly mi naměřeny následující...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Hodnoty štítné žlazy

Dobry den, do maja som brala posledneho 1,5 roka propycil na hypertyreozu sz....

Hodnoty štítné žlázy

Dobrý den, nedávno byl v místě mého bydliště preventivní odběr na štítnou žlázu...

Hodnoty štítné žlázy a možné těhotenství

Dobrý den, v říjnu 2012 jsem prodělala zamlklé těhotenství (již jedno dítě mám...

Hodnoty štítné žlázy v těhotenství

Dobrý den, jsem ve 12 týdnu těhotenství, funkce mojí štítné žlázy není optimální,...

Hodnoty štítné žlázy v těhotenství

Dobrý den,v 5 týdnu těhotenství hodnota 2,2 Ths,preventivně beru letrox 50,nebyla...

Hodnoty štítné žlázy v těhotenství

Dobrý den, v 5/6 týdnu těhotenství jsem byla na odběrech štítné žlázy,beru preventivně...

Hodnoty štítné žlázy v těhotenství

Dobrý den, paní doktorko. Jsem v 17tt a při vyšetření mi vyšly tyto hodnoty: TSH:5,517...

Hodnoty štítné žlázy v těhotenství

Dobrý den, jsem ve 29 tt a mám tyto hodnoty hormonů štítné žlázy: TSH 3,8...

Hodnoty štítné žlázy v těhotenství

Dobrý den paní doktorko. V 17tt byly mé hodnoty štítné žlázy: TSH:5,517 (ref.mez...

Hodnoty tepu

Dobry den chcel by som sa spytat aky je puls pri zaspavani a pri zatazi mam...

Hodnoty Thc

Dobrý den ,chci se zeptat jsem 4 měsice po porodu a oběvily se mi ty to problémy...

Hodnoty Thyroglobulinu TU v krvi

Dobrý den. Mám dotaz na hodnoty po celkovém odstranění štítné žlázy pro pap....

Hodnoty tlaku a pulzu

Dobrý den chci se zeptat jaký je normální hodnota pulsu ,kolik tepů je normální...

Hodnoty tlaku a tepu při sportu

Dobrý den, mám dotaz ohledně tlaku. Klidové hodnoty od 130 do 140 systolický...

Hodnoty tlaku po probuzení

Dobrý den, chtěl bych se zeptat, jaké jsou normální hodnoty tlaku hned po probuzení. Děkuji...

Hodnoty TSH

Dobrý den, léčím se se štítnou žlázou již 13let (je mi 28let). Byl mi diagnostikován...

Hodnoty TSH

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, byly mi naměřeny hodnoty TSH 15,3 (0,7-4,2)...

Hodnoty TSH

Dobrý den, dnes jsem si byla pro žádanku na endokrinologii, prý mám zvýšené...

Hodnoty TSH

Dobrý večer, prosím o radu,3.7. jsem v odběrech měla TSH v normě 4.120 dnes...

Hodnoty TSH

Dobrý den, moje hodnoty před 1/4 rokem TSH 5,797 a T4 - 14 , dostala jsem Euthyrox112,...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Bolest nad břichem

je mi 58 let a mám ne často a ne pravidelné bolesti nad břichem kde jsou spojeny...

Úrazová pojistka a pupeční kýla

Předem bych chtěl poděkovat za odpověď ze dne 23.10.2016 Mel jsem pupeční kylu...

CIN II-III, HSIL

Dobrý den,velice ráda bych se vás zeptala co to přesně v češtině znamená.Mám...

Tiky v oku

Dobrý den.Během dne se mi několikrát stane, že cítím jak mi škube spodní víčko....

Bolesti v oblasti trojúhelníku pod hrudním košem

Dobrý den, Už od jisté doby mám problémy se žaludkem, prosím Vás o radu....

Pálení zvenku pochvy

Dobrý den, již druhým rokem mám přerušované pálení zvenku pochvy. Někdy to mám...

Přeočkování proti hepatitidě B

Dobrý den, v minulosti jsem byla očkovaná proti hepatitide B (dávky). Nyní po...

Panické ataky

Dobrý den prodělala jsem třikrát panickou ataku.Každý den cítím celkovou slabost...

Gilbertova nemoc a vyšší hladiny železa v séru

Dobrý den, před měsícem jsem absolvovala CT enterografii z důvodu celiakie...

Hodnota B-lymfocytů

Dobrý den co znamená když mám B_lymfocyty kde je rozmezí 0,2 až 0,45.Mám pouze...

Vysazení antikoncepce před operací

Dobrý den, dočetla jsem se, že před operací se má vysadit hormonální antikoncepce....

Žlutý jazyk

dobry den chtela bych se zeptat mam zluty jazyk nevim co to znamena bojim se...

Horní dyspeptický syndrom

Mám jistý problém a nejsem si jist zda jít k lékaři a jestli je to vážný nebo...

Bolest zubů

Dobrý den! Cca.před čtyřmi týdny mě začalo při žvýkání pobolívat na levém horním...

Červené puchýřky na jazyku

Dobry den, Vzadu na jazyku se mi udelaly cervene puchyrky, mam dojem, ze mam...

Extrakce - bolest okolních zubů

Dobrý den. Již jsem pokládala podobný dotaz ale ještě chci upřesnit pár informací....

Nízký tlak

Dobrý den, můj muž (40 let) má poslední dobou nízký tlak (večer třeba i 90/58,...

Skolioza a porod

Dobrý den, mám skoliozu druhého stupně v hrudní a bederní krajině, páteř mě...

Bolest kyčelního kloubu

Dobrý den, měsíc a půl mám bolest v pravé kyčli, začalo to po chůzi na horách...

Boulička u krční mandle

Dobry den,asi pred 3 mesici jsem objevila u prave mandle boulicku jakoby potazenou...

Reklama
Zavřít