Inzerce
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup do lékařské poradny, možnost účastnit se soutěží a mnoho dalších výhod. Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte prosím e-mail, který jste používal(a) pro přihlášení na stránku

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Inzerce

Hodnoty testů

Iva . 10.8.2015

Dobrý den, pan gynekolog mi dělal velké krevní testy z důvodu, že dlouho nemůžeme s partnerem otěhotnět. Dříve jsem bez problému třikrát otěhotněla, ale vždy to skončilo potratem, pokaždé z jiného důvodu. Proto má nyní strach z nějakých hodnot, které mi vyšli. Pan doktor mi jen poslal na vyžádání výsledky, ale vůbec se k tomu nevyjádřil. Prosím o radu. Odběr je asi 150 testů, všechny v pořádku. Z toho mi vyšlo toto pozitivní. CMV IgG 138,7 kaU/1, ale hodnota CMV IgM je negativní , dále EBV-VCA IgG je 750 KU/1, ale EBV- VCA IgM je negativní, HSV IgG 1/2 1,799, ale HSV IgM negativní, HSV IgG 2 negativní. a chlamydie trach. IgA 1,882, chlam.trach. IgG 1,064 hraniční. Mám velký strach co to znamená. Vždy když mám v krvi problém, doktor volá a teď nic. Můžete mi prosím hodnoty vysvětlit. Moc děkuji

Odpovídá:

MUDr. Veronika Kaššovicová

Specializace: Hematologie a tranfuzní lékařství Pracoviště: Hematologická ambulance Nemocnice Jablonec nad Nisou

Dobrý den, je těžké se vyjádřit, proč jste potratila a proč ted němůžete otěhonět. --------------- Vyjádřím se tedy jen k patologickým odběrům: * CMV je cytomegalovirus, který se projevuje jako mononukleoza. CMV IgG (paměťové protilátky) má spousta lidí pozitivní a značí to, že se s nemocí setkali. IgM (akutní infekční protilátky) bývají negativní, pokud zrovna neprobíhá mononukleoza. * EBV je virus Epstein-.Baarové, který způsobuje mononukleozu. Většina lidí má paměťové protilátky a nikdy mononukleozu neměli. * HSV je herpetický virus způsobující opary. Většina lidí ho má pozitivní. (měla někdy opar) * hraniční chlamydie - neznám normální hodnoty vaší laboratoře, tedy se k tomu nemůžu vyjádřit. ---------------------------------------------------- z mého pohledu hematologa byste měla mít vyšetřeno, zda nemáte zvýšený sklon ke srážlivosti krve (vyšetřuje se po 3. potratu). genetika- mutace f. V Leiden, mutace f. II prothrombin, homocystein, lupus antikoagulans, protilátky ACLA a B2GPI, ev. annexin. (ev. další odběry). (není uvedeno v dotazu, zda byly tyto odběry provedeny). Dříve se doporučovalo v dalším těhotenství (po 2-3 potratech) preventivně v I. trimestru užívat Anopyrin nebo nízkomolekulární heparin. Dnes dle velké nejnovější evropské studie se od toho upouští. Ale osobně mám s těmito léky v I.trimestru u potrácejících pacientek dobrou zkušenost. Přeji úspěch v otěhotnění a úspěch v donošení. s pozdravem MUDr. Veronika Kaššovicová

Související dotazy

Vyšší hodnoty jaterních testů
Přeji hezký den, poslední týdny mi nebylo vůbec dobře...
Zvýšení jaterních testů
Dobrý den, syn (13let v dubnu) má zvýšené hodnoty jaterních...
Hodnota glykemie
Dobrý den, dne 16.3. 2017 mi byla naměřena hodnota...
Hodnoty laboratorní
Prosím co znamená hodnota v krvi COXB=40? Děkuji MT
6.6 byly hodnoty HCG 202 , 8.6 byly hodnoty 223
Dobrý den , poprosím o radu . Do 2.5 jsem užívala...
Hodnoty AMH
Dobrý den pane doktore, byly mi naměřeny následující...

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 39 Kč

Přejít do poradny

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Hodnoty štítné žlázy

Dobrý den, moje paní doktorka měla podezření, že nemám štítnou žlázu v pořádku,...

Hodnoty štítné žlázy

Dobrý den, před otěhotnění mě doktorka poslala na krev a ultrazvuk, protože...

Hodnoty štítné žlázy a možné těhotenství

Dobrý den, v říjnu 2012 jsem prodělala zamlklé těhotenství (již jedno dítě mám...

Hodnoty štítné žlázy v těhotenství

Dobrý den paní doktorko. V 17tt byly mé hodnoty štítné žlázy: TSH:5,517 (ref.mez...

Hodnoty štítné žlázy v těhotenství

Dobrý den, jsem ve 29 tt a mám tyto hodnoty hormonů štítné žlázy: TSH 3,8...

Hodnoty štítné žlázy v těhotenství

Dobrý den, paní doktorko. Jsem v 17tt a při vyšetření mi vyšly tyto hodnoty: TSH:5,517...

Hodnoty štítné žlázy v těhotenství

Dobrý den, v 5/6 týdnu těhotenství jsem byla na odběrech štítné žlázy,beru preventivně...

Hodnoty štítné žlázy v těhotenství

Dobrý den,v 5 týdnu těhotenství hodnota 2,2 Ths,preventivně beru letrox 50,nebyla...

Hodnoty štítné žlázy v těhotenství

Dobrý den, jsem ve 12 týdnu těhotenství, funkce mojí štítné žlázy není optimální,...

Hodnoty tepu

Dobry den chcel by som sa spytat aky je puls pri zaspavani a pri zatazi mam...

Hodnoty Thc

Dobrý den ,chci se zeptat jsem 4 měsice po porodu a oběvily se mi ty to problémy...

Hodnoty Thyroglobulinu TU v krvi

Dobrý den. Mám dotaz na hodnoty po celkovém odstranění štítné žlázy pro pap....

Hodnoty tlaku a pulzu

Dobrý den chci se zeptat jaký je normální hodnota pulsu ,kolik tepů je normální...

Hodnoty tlaku a tepu při sportu

Dobrý den, mám dotaz ohledně tlaku. Klidové hodnoty od 130 do 140 systolický...

Hodnoty tlaku po probuzení

Dobrý den, chtěl bych se zeptat, jaké jsou normální hodnoty tlaku hned po probuzení. Děkuji...

Hodnoty TSH

Dobrý den, léčím se se štítnou žlázou již 13let (je mi 28let). Byl mi diagnostikován...

Hodnoty TSH

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, byly mi naměřeny hodnoty TSH 15,3 (0,7-4,2)...

Hodnoty TSH

Dobrý den, dnes jsem si byla pro žádanku na endokrinologii, prý mám zvýšené...

Hodnoty TSH

Dobrý den, moje hodnoty před 1/4 rokem TSH 5,797 a T4 - 14 , dostala jsem Euthyrox112,...

Hodnoty TSH

dobrý den mam otazečku na tsh hormon beru uz vic jako pul roku leky na to a...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Puchýř na holeni

Dobrý den, na holeni se mi z ničeho nic objevil jakýsi mokvavý puchýř, který...

Meningeom

Dobrý den, na nedávném vyšetření MR mi byl zjištěn meningeom infratentoriálně...

Červené flíčky,selchlost,a bíle flíčky na žaludu

Dobrý den ,po pohlavním styku s novou přítelkyní se mi udělala vyrážka na žaludu.Pohlavní...

Křížení spodní jedničky přes dvojkua pod druhou jedničku

Dobrý den, už třetí den cítím tlak v předních zubech a cítím jak se mi tlačí...

Problémy se zadýcháváním

Dobrý den, Je mi 16 let a mám problémy se zadýcháváním, V únoru jsem byl na...

Píchavá bolest na hrudi

Dobry den,za den me pichne u srdce 3x a kdyz mam stres tak to pichani je klidoe...

Stenóza krční páteře

Dobrý den,kveta 40.let, prosinci 2016 před vánocemi jsem byla na operaci krční...

Chronicky zvýšené CRP

Dobrý den, chtěl bych se zeptat, mám asi tak 2 roky zvýšené hodnoty CRP 34,33,37...

Citalec a Helicid

Pane doktore začinam brát Citalec 10,už mám využíványch 5 tablet,beru Helicid...

Zlomenina kľúčnej kosti

Dobrý deň. V auguste 2011 som si pri páde zlomil pravú kľúčnu kosť. Lekári mi...

Recidivující dysurie (opakující se pálení v močové trubici)

Dobrý den, před 2 týdny jsem začala mít problémy s močovým měchýřem. A to takové,...

Bolest v pravém podbříšku

Dobrý den, už dlouhou dobu trpím nepříjemnými bolestmi v pravé části podbříšku....

Jak vám tluče srdce?

Rychlost tepu, někdy označovaná také jako srdeční puls, udává, kolikrát za minutu...

Tak 4x do roka se mi zvětší krční uzliny

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, tak 4x do roka se mi zvětší krční uzliny,...

Říznutí do prstu

Dobrý den při rozkrajovaní jsem se omylem řízl do prstu nevím zda jít k lékaři...

Bílek z vejce u dětí

Dobrý den, Chtěla jsem se zeptat,jak je to s bílkem z vajíčka u malých dětí.U...

Infekt močových cest a prstu

Je mi 50 let. Před pár dny jsem z ničeho nic začal cítit únavu a pobolívání...

Žilní tromboza

Dobrý den, mám časté bolesti obou lýtek, ale více na levé noze, kde se mi občas...

MUDr. Jan Kaluža

GYAM centrum gynekologické a porodnické péče

Invalidní důchod

Dobrý den. Mám takový spíše nervový problém a strach. Jsem již osm roků plně...

Inzerce
Poslat e-mailem
Inzerce
×