Inzerce
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup do lékařské poradny, možnost účastnit se soutěží a mnoho dalších výhod. Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte prosím e-mail, který jste používal(a) pro přihlášení na stránku

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Inzerce

Hodnoty tlaku a tepu při sportu

Jakub P. 8.8.2016

Dobrý den, mám dotaz ohledně tlaku. Klidové hodnoty od 130 do 140 systolický s tepem kolem 40 až 55, při fyzické zátěži (rychlejší běh) systolický do 210 s tepem 110. Bojím se zvýšit tepovou frekfencí na 130 kvůli hodnotám systolického tlaku. Zajímá mě, co může být špatně. Chodím běhat 3x týdně a před třemi měsíci jsem přestal i kouřit. Dva roky nazpět jsem prošel zátěžovým testem, kde jsem měl hodnoty pulsu vyšší. Může to být způsobené tím, že jsem přestal kouřit? Taky jsem přestal brát prášky na tlak, které jsem bral asi jeden rok. Zajímá mě také, jaký je ještě bezpečný a doporučený maximální systolický tlak při zátěži(střední běh). Děkuji za rady

Odpovídá:

MUDr. Nela Šrámková

Specializace: Praktické lékařství Pracoviště: Ordinace praktického lékaře, Praha 8

Dobrý den Jakube, Vaše hodnoty a dotaz přeposílám specialistovi z vnitřního lékařství. Předpokládám, že už se na Vás trénink začíná projevovat. Je skvělé, že jste začal sportovat a přestal kouřit. Přeji pěkný den a hodně úspěchů.

Odpovídá:

MUDr. Aleš Ducháček

Specializace: Všeobecné lékařství Pracoviště: Praktický lékař, Praha

Dobrý den, pane Jakube. Váš popis stavu ukazuje na nepřiměřeně silnou tlakovou reakci na zátěž. Pokud jste již v minulosti byl léčen pro hypertenzi, je třeba situaci probrat s tím lékařem, který Vám léky doporučil - už tlak 140 v klidu lze s ohledem na Váš věk považovat za abnormální a je na místě zvážit, zda není potřeba v medikaci na tlak pokračovat. Zvýšení tlaku při zátěži je normální, 210 při středně intenzivní aerobní zátěži je ale moc.

Související dotazy

Hodnoty tlaku a tepu při sportu
Dobrý den, mám dotaz ohledně tlaku. Klidové hodnoty...
Arytmie a sport
Dobry den. Vsiml jsem si jedne veci a to kdyz jsem...
Úzkost při sportu
Dobrý den, mám problém ohledně mých úzkostí. Přes den...
Vyšší hodnota tepu
Dobrý den, cca 2 roky se léčim s vysokým tlakem,který...
Sport a vysoký tlak
zdravím je mi 83 let a po námaze jsem naměřil tlaky...
Střevní zánět a sport
Dobry den, lecim se se zanetem okoli tlusteho streva,...

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 39 Kč

Přejít do poradny

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Hodnoty štítné žlázy v těhotenství

Dobrý den, jsem ve 29 tt a mám tyto hodnoty hormonů štítné žlázy: TSH 3,8...

Hodnoty štítné žlázy v těhotenství

Dobrý den, paní doktorko. Jsem v 17tt a při vyšetření mi vyšly tyto hodnoty: TSH:5,517...

Hodnoty štítné žlázy v těhotenství

Dobrý den, v 5/6 týdnu těhotenství jsem byla na odběrech štítné žlázy,beru preventivně...

Hodnoty štítné žlázy v těhotenství

Dobrý den,v 5 týdnu těhotenství hodnota 2,2 Ths,preventivně beru letrox 50,nebyla...

Hodnoty štítné žlázy v těhotenství

Dobrý den, jsem ve 12 týdnu těhotenství, funkce mojí štítné žlázy není optimální,...

Hodnoty tepu

Dobry den chcel by som sa spytat aky je puls pri zaspavani a pri zatazi mam...

Hodnoty testů

Dobrý den, pan gynekolog mi dělal velké krevní testy z důvodu, že dlouho nemůžeme...

Hodnoty Thc

Dobrý den ,chci se zeptat jsem 4 měsice po porodu a oběvily se mi ty to problémy...

Hodnoty Thyroglobulinu TU v krvi

Dobrý den. Mám dotaz na hodnoty po celkovém odstranění štítné žlázy pro pap....

Hodnoty tlaku a pulzu

Dobrý den chci se zeptat jaký je normální hodnota pulsu ,kolik tepů je normální...

Hodnoty tlaku po probuzení

Dobrý den, chtěl bych se zeptat, jaké jsou normální hodnoty tlaku hned po probuzení. Děkuji...

Hodnoty TSH

Dobrý den, léčím se se štítnou žlázou již 13let (je mi 28let). Byl mi diagnostikován...

Hodnoty TSH

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, byly mi naměřeny hodnoty TSH 15,3 (0,7-4,2)...

Hodnoty TSH

Dobrý den, dnes jsem si byla pro žádanku na endokrinologii, prý mám zvýšené...

Hodnoty TSH

Dobrý den, moje hodnoty před 1/4 rokem TSH 5,797 a T4 - 14 , dostala jsem Euthyrox112,...

Hodnoty TSH

dobrý den mam otazečku na tsh hormon beru uz vic jako pul roku leky na to a...

Hodnoty TSH

Hezký den paní, pane, léčím se asi 4 roky se sníženou funckí štítné žlázy....

Hodnoty TSH v těhotenství

Dobrý den , paní doktorko , chtěla bych se zeptat na optimální hodnoty TSH...

Hodnoty TSH a fT4

Dobrý den paní doktorko, prosím Vás o radu. V polovině září mi byla odebrána...

Hodnoty TSH a fT4 na začátku těhotenství

Dobrý den, prosím o Váš názor na hodnoty, které mi byly naměřeny na počátku...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Bolest kolenních kloubů a dieta

Přeji hezký den, ráda bych se zeptala, zda mé obtíže mohou být způsobeny nadváhou....

Puchýřky na penisu

Dobrý den, před 3 dny jsem se miloval s přítelkyní a včera večer jsem na svém...

Sterilizace

dobry den po 3 cisarskych rezech sem si nechala udelat sterilizaci sem po ni...

Červené fleky na lýtkách

Dobrý den, včera jsem odpoledne byla asi pět hodin na nohou pořád v pohybu,...

Kapky proti zelenému zákalu: správná aplikace krok za krokem

Odpovídající použití očních kapek je jedním z hlavních předpokladů úspěšné léčby...

Pupen na penisu

Dobrý den, chtěl jsem se zeptat na tento pupen. Mám ho už cca 2 měsíce a pořád...

Zácpa a krev ve stolici

Dobrý den, je mi 32 let. Asi před třemi dny po tužší stolici se v záchodové...

Bolest svalů

Dobry den, prosim o radu. Zacla jsem s behanim a pri druhem behu jsem po navratu...

Magnetická rezonance

Dobrý den. Je mi 32 let, jsem 10 měsíců po porodu prvního dítěte. před cca 3...

Porucha metabolizmu lipoproteinů NS

Vážení, při běžném laboratorního vyšetření mi v Centrum laboratorní medicíny,...

Stroupky v hlavě

Dobrý den,již delší dobu mám na hlavě (ve vlasech) stroupky a nevím,čím se jich...

Penis

Chtel bych se zeptat jestli 16cm penis v 14letech je dost velky a jak se ho...

Cesta letadlem se zlomenym obratlem

Dobry den,pred deseti tydny jsem prodelal operaci zlomeneho obratle/repozice...

Mononukleóza

Mononukleóza je infekční onemocnění lymfatických tkání způsobené EB virem. Typicky...

Červené skvrny různě po těle

Dobrý den, jsem žena, je mi 19 let a mám atopický ekzem. Jsem již 4. den v Chorvatsku...

Tachykardie a tlak na hrudi

Dobrý večer, Potřebuju prosím radu, zhruba dva roky trpím na tachykardie,...

Velikost penisu a sexuální uspokojení žen

Zajímalo vás, jak závisí sexuální schopnosti muže na velikosti jeho penisu?...

Potřeboval bych podrobněji popsat co je toto :

Dobrý den,byl jsem dneska na vyšetření u neurologa a moc mi nevysvětlil co znamená...

Zánět středního ucha, zalehlé ucho

Dobrý den, cca před dvěma týdny mi asi 4 dny v kuse bolelo v krku, horečky kolem...

Inzerce
Poslat e-mailem
Inzerce
×